Tijekom vojne vježbe sudarila se i srušila dva talijanska vojna aviona, piloti poginuli

Screenshot: YouTube

DVA TALIJANSKA vojna zrakoplova tipa Tornado sudarila su se jučer na istoku Italije tijekom vojne vježbe. Zrakoplovi su pali na šumsko područje i potom se zapalili.

Susanna Balducci iz službe za civilnu zaštitu izjavila je za talijanski Sky TG24 TV da nema civilnih žrtava na tlu.

Dvojica pilota i njihovi navigatori uspjeli su se katapultirati uoči pada zrakoplova, ali najvjerojatnije nitko od njih nije preživio nesreću.

Do sad su pronađena dva tijela pilota, za preostala dva i dalje se traga. Talijanski mediji su objavili kako su tijela karbonizirana. Nisu potvrđene informacije da je pronađen jedan padobran.

"Više gotovo nema nade da je preostalih dvoje pilota živo, a tijela pronađenih pilota moraju se još identificirati", rekao je glasnogovornik ratnog zrakoplovstva.

Letjeli nisko i potom se čuo udar

Pilot jednog Tornada bila je 32-godišnja Mariangela Valentini, iskusna pilotkinja koja je sudjelovala u operacijama u Afganistanu i Libiji, a njen navigator bio je 35-godišnji Paolo Piero Franzese, dok je drugim Tornadom upravljao 31-godišnji Alessandro Dotto uz 36-godišnjeg navigatora Giuseppea Palminterija.

Svjedoci kažu kako su zrakoplovi letjeli nisko u blizini Ascolija, kako se čuo udar i potom su vidjeli plamen.

U gašenje požara pohitali su i vatrogasni helikopteri, a nakon pada zrakoplova se moglo vidjeti kako se iz šume izdiže gusti crni dim.

Pročitajte više