Todorić direktoru Mercatora prošle godine povećao plaću za 84 tisuće eura

Foto: Arhiva

TONI BALAŽIČ, direktor Mercatora dobio je prošle godine od svog novog šefa Ivice Todorića povišicu od čak 84 tisuće eura.

Pokazala je to analiza slovenskog poslovnog lista Finance, koji je istražio plaće vodećih slovenskih menadžera.

Balažič, koji je vodio Mercator i u vrijeme Todorićevog preuzimanja, prošle godine zaradio je ukupno 266 tisuća eura, dok je 2013. imao plaću od 182 tisuće eura.

To je ujedno i najveće povećanje plaće među menadžerima kompanija koje kotiraju na Ljubljanskoj burzi.

Kada su u pitanju plaće običnih radnika, Todorić nije tako velikodušan, te su plaće u njegovim trgovinama u Hrvatskoj daleko niže od stranih konkurentskih lanaca.

>Voliš Hrvatsku, kupuj kod stranaca: Zašto Lidl i DM daju plaće veće nego Konzum?

Todorić prošle godine: Bit će otkaza

Prihodi Mercatora prošle godine pali su za 4,1 posto, na 2,65 milijardi eura, dok je gubitak, zbog jednokratnih događaja u sklopu restrukturiranja, iznosio 44 milijuna eura.

Krajem studenog prošle godine, na predstavljanju suradnje njegove kompanije sa švicarskom grupom Emil Frey i njemačkim koncernom Daimler AG-om Todorić je najavio i otkaze.

"Otvoreno vam kažem, da, bit će otpuštanja u Agrokoru kako bismo se mogli razvijati i potom ponovno zapošljavati. Naša kompanija ima 65.000 ljudi, naravno da ćemo otpuštati ljude, ali mene nitko ne pita koji su moji budžeti. Ako ćemo sad otpustiti 2.000 ljudi, nama je budžet u iduće tri godine zaposliti novih 13.500 ljudi.", izjavio je tada Todorić.

>Dan trgovaca 2015: "Mi smo za rad, ali želimo od rada živjeti kao ljudi"

Pročitajte više