Tragedija na Dan pobjede u Vodicama: Branitelj se raznio bombom

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

NEPOZNATI muškarac nađen je jutros mrtav pored kružnog toka na ulazu u Vodice, potvrdila je za Hinu glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor.


Iako policijski očevid traje i još se utvrđuju okolnosti stradavanja nepoznatog muškarca, neslužbeno se doznaje kako je riječ o bivšem hrvatskom branitelju koji se ubio aktiviravši eksplozivnu napravu.

Neslužbeni izvori smrt muškarca, koji je bio odjeven u maskirnu uniformu, dovode u vezu s današnjom proslavom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Dojavu o pronalasku beživotnog tijela policija je zaprimila jutros oko 7,05 sati.

Kosor je kazala kako policija još uvijek pokušava identificirati osobu, te kako je u tijeku utvrđivanje okolnosti njegove pogibije. Slučaj je, kaže Kosor, preuzeo državno odvjetnik.

"Svi ga znamo kao mirnog, samozatajnog obiteljskog čovjeka"

Šibenski portal javlja kako se radio o Željku Kneževiću (1965. godište), ocu dvoje djece. Knežević je do prije godinu dana radio na benzinskoj pumpi u ACI marini u Vodicama kada se teško razbolio i otišao u invalidsku mirovinu.

"Svi ga znamo kao mirnog, samozatajnog obiteljskog čovjeka…Pretpostavljamo kako ga je bolest natjerala na ovaj čin, a ogorčenost da odabere baš današnji dan", kažu za Šibenski portal Vodičani koji su dobro poznavali preminuloga.

Bode u oči to što nije dobio braniteljsku mirovinu iako je tijekom ratnog puta bio ranjen na Velikoj Glavi, najtežem položaju u skradinskom zaleđu.
 

Pročitajte više