Treća presuda: Amanda Knox i njen dečko opet osuđeni za ubojstvo njene cimerice

Screenshot: YouTube

AMERIČKA studentica Amanda Knox i njen dečko, 29-godišnji Talijan Raffaele Sollecito, ponovno su osuđeni za ubojstvo njene cimerice, Britanke Meredith Kercher, počinjeno 2007. godine.

Ovo je već treća presuda u slučaju. 26-godišnja Knox i njen dečko su proglašeni krivima 2009. godine, a presuda je srušena dvije godine kasnije.

Knox je novom presudom dobila i veću zatvorsku kaznu, od 28 i pol godina zatvora. Prvotno je bila osuđena na 26 godina. Sollecito je dobio 25 godina zatvora.

Ukoliko i vrhovni sud potvrdi najnoviju presudu, Knox bi mogla biti izručena Italiji. Sollecito je morao sudu predati putovnicu, ima zabranu napuštanja Italije kako ne bi pobjegao do pravomoćnosti presude.

Podsjetimo, britanska studentica Meredith Kercher zaklana je u vili koju su vlasnici iznajmljivali stranim studentima koji su pohađali tamošnje sveučilište u talijanskom gradu Perugia 2007. godine.

Za njeno ubojstvo ranije je osuđen i Rudy Guede, koji odslužuje zatvorsku kaznu od 16 godina zatvora. Prema optužnici, do ubojstva je došlo nakon što su troje optuženih i ubijena u nadrogiranom stanju imali seks učetvero. Kercher je silovana, a potom su je zajedno ubili kako bi sakrili zločin.

Pročitajte više