Tri 16-godišnjakinje zbog dečka pretukle vršnjakinju: Dvije su je držale, a treća udarala

Foto: Google Street View

TRI 16-godišnje učenice Obrtničke škole u Slavonskom Brodu pretukle su svoju vršnjakinju, javlja Glas Slavonije. Do tučnjave pred školom je navodno došlo zbog dečka. 
 
Dvije djevojke su napadnutu djevojčicu držale, dok ju je treća udarala i vukla za kosu. Pritom je napadnuta 16-godišnjakinja udarila glavom u kontejner i kolabirala. 
 
Zabrinjavajuće i uznemirujuće da je tridesetak učenika promatralo napad kao da se radi o predstavi. Mnogi su premlaćivanje snimali i mobitelom. 
 
"Takvo ponašanje zaslužuje da se svi dobro zamislimo kako djeca doživljavaju sebe i život u sredini u kojoj žive", kaže za Glas Slavonije ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slavica Nikšić.
 
Policija je pokrenula istragu zbog ovog slučaja, te već saslušala djevojčice koje su pretukle vršnjakinju. Socijalnu radnicu koja je prisustvovala ispitivanju šokirali su nedostatak empatije i hladnokrvnost koju su nasilne djevojčice demonstrirale. 
 
Ovaj nasilni događaj nije pretjerano uznemirio ni ostale učenike. Tvrde da su tučnjave normalna stvar u školama u Slavonskom Brodu, te se često i najavljuju putem Facebooka. 

Pročitajte više