Tri godine zatvora jer je pijan skrivio prometnu nesreću i smrt 53-godišnjeg vozača

Ilustracija: Shutterstock

ROBERT SPAIJA osuđen je nepravomoćno na tri godina zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je 7. srpnja 2012. godine na raskrižju Hercegovačke i Ulice Put Supavla u Splitu poginuo 53-godišnji Ivan Kapitanović iz Ogorja.

Spaija je upravljao pod utjecajem alkohola, i to značajnim. Izmjereno mu je 1,77 promila alkohola, navodi se u optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Splitu. 

Nesreća se dogodila oko 16.40 sati kada je Spaija za upravljačem terenca Hyundai Terracan skretao ulijevo s Puta Stinica na Put Supavla. Nije propustio Kapitanovića u Kiji Pride koji je naišao iz suprotnog smjera pa je došlo do sudara. Kapitanović je podlegao ozljedama na putu do bolnice.

Žao mu je, ali smatra da nije kriv

Okrivljeni je izjavio kako se ne osjeća krivim. Prošao je raskrižjem dok je bilo upaljeno zeleno svjetlo. Kiju nije ni vidio, samo je osjetio udarac. Priznao je da je taj dan pojeo hrenovku te popio jedno veliko i jedno malo pivo. Alkohol inače ne podnosi. Žao mu je i kaje se zbog smrti Ivana Kapitanovića, ali se ne osjeća krivim.

Olakotna okolnost je bila dosadašnja neosuđivanost, a otegotne visoka koncentracija alkohola i sjedanje za volan u takvom stanju pa kazna nije mogla ići ispod minimuma propisanog za to kazneno djelo, zaključio je sudac Dinko Mešin. 

 

Pročitajte više