U Alpama pao prvi snijeg, kod nas se očekuje kiša

Foto: Getty Images, Google Maps

SNIJEG je ove godine rano pao u alpskim dijelovima Austrije, a u Innsbrucku je u petak izmjereno 10 centimetara snježnog pokrivača.



Kako je objavila austrijska meteorološka služba, tolika visina snijega prije 15. listopada i u Austriji je rijetkost, osim u visokim brdima. Posljednji je put snježni pokrivač u ovo doba godine u Innsbrucku zabilježen 1980. godine, ali tada je bio visok samo jedan centimetar.

Visina snijega u Bischofshofenu kod Salzburga u petak je iznosila pet centimetara.

Velika količina oborina koja je jučer zabilježena u Austriji može izazvati zahladnjenje i snijeg i u nizinama, pojasnili su austrijski meteorolozi.

Kod neće biti snijega, nego - kiše

Naši meteorolozi u skoro vrijeme, točnije u idućih tjedan dana ne najavljuju mogućnost snijega, a i temperature će biti debelo iznad nule u cijeloj zemlji.

Kod nas se ujutro u unutrašnjosti očekuju magla i niski oblaci. Danju će posvuda biti djelomice ili pretežno sunčano uz postupan porast naoblake. Kiša se najprije očekuje u Istri, na Kvarneru te u Gorskom kotaru, od sredine dana i na većem dijelu Jadrana, a poslijepodne i navečer povremeno i u ostatku zemlje.

Oborina će mjestimice biti na Jadranu, a u područjima uz Jadran mogu biti i obilnije. Vjetar će biti uglavnom slab, na Jadranu umjereno i jako jugo u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će između 17 i 22, u Slavoniji i Dalmaciji od 22 do 25 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte više