U Beogradu počinje ponovljeno suđenje Joci Amsterdamu za ubojstvo Ive Pukanića

SUĐENJE Sretenu Jociću, poznatijem kao Joca Amsterdam, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću zbog ubojstva suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića danas službeno počinje ispočetka na Specijalnom sudu u Beogradu.

Sukladno novom Zakonu o krivičnom postupku optuženi i njihovi odvjetnici ponovno će dobiti priliku da izlože uvodne riječi na suđenju. Suđenje, koje je trebalo početi u veljači, odgođeno je zbog nespremnosti obrane, kao i zbog smrtnog slučaja u obitelji jednog od članova sudskog vijeća.

Optužnica srpskog Tužiteljstva tereti Jocića za organizirani kriminal, odnosno organiziranje kriminalne skupine koja je izvršila ubojstvo na Ivu Pukanića i Niku Franjića 23. listopada 2008. godine, nakon što je sa "za sada neidentificiranom osobom" postigao dogovor da za 1,5 milijuna eura ubije vlasnika "Nacionala".

Hrvatskom dijelu Jocićeve grupe, koji su činili Luka i Robert Matanić, Amir Mafalani, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović, sudilo se u Zagrebu gdje im je izrečena kazna od ukupno 150 godina zatvora. Vrhovni sud tu je kaznu prošlog mjeseca smanjio za dvije godine.

Pročitajte više