U Europolu održana konvencija europskih šefova policija o terorizmu

Foto: Hina

RAVNATELJ policije Vlado Dominić sastao se, sudjelujući na Europskoj konvenciji šefova policija koja se u srijedu i četvrtak održava u Den Haagu, s čelnicima litvanske, austrijske, makedonske i slovenske policije, doznaje se u MUP-u.

Litvanskom glavnom policijskom povjereniku Linasu Pernavasu pritom je uručio i pismo zahvale za suradnju u sklopu provođenja twining light projekta "Priprema za implementaciju i korištenje Schengenskog informacijskog sustava SIS/S.I.Re.N.E. i Europskog uhidbenog naloga EUN", izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Strategija Europola od 2016. do 2020.


Tijekom dvodnevne konvencije, koja se održava u sjedištu Europola u Den Haagu, raspravljalo se o novoj strategiji Europola za razdoblje od 2016. do 2020. Jednako tako prezentirana su i usvojena završna izvješća na temu "Djelovanje policije u borbi protiv terorizma u našim zajednicama", "Zaštita ranjivih zajednica od terorističke prijetnje" i "Djelovanje policije u borbi protiv terorizma online".

Prvoga dana susreta održan i sastanak šefova policija Salzburškog foruma s glavnom temom nezakonitih migracija i migracijske krize. "Tijekom sastanka prezentirane su aktivnosti poduzete u ovom području od posljednjeg sastanka održanog 30. srpnja ove godine u Sofiji, kao i mjere koje se planiraju poduzeti. Na strateškoj razini predstavljena je revidirana verzija Koncepta – Savezništvo protiv nezakonitih migracija u srednjoj i jugoistočnoj Europi, dokument kojim se želi definirati zajedničko stajalište vezano uz ovo važno i aktualno područje", ističu u MUP-u.

Uz glavnog ravnatelja policije na konferenciji su sudjelovali načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić, Dalibor Jurić iz Službe za međunarodne za europske i međunarodne poslove i prevođenje te hrvatski časnik za vezu u Europolu Blaž Mamuza.

Pročitajte više