U Jemenu uhićeno 11 militanata koji su planirali veliki napad na zapadne diplomate i građane

JORDANSKE vlasti su priopćila da su uhitile 11 militanata zbog sumnje da su planirali napad na zapade diplomate u shopping centrima u glavnome gradu.

Glasnogovornik Vlade Samih Maayta je rekao da su osumnjičeni uhićeni tijekom prošlih nekoliko dana te da se nalaze u pritvoru. Dodao je da su muškarci donijeli oružje iz susjedne Sirije te da su im Al-Qaidini operativci pomogli s izradom eksploziva. Time je spriječen teroristički napad koji se planira još od lipnja.

Državna novinska agencija Petra objavila je da je cilj napada bio "proizvesti vrlo razarajući eksploziv koji bi uzrokovao najveći mogući broj žrtava i najveću materijalnu štetu". Teroristi su također uzeli u obzir činjenicu da se u Jordanu u siječnju održavaju parlamentarni izbori te da je ta zemlja jedna od ključnih američkih saveznica u regiji.

Neimenovani visoki dužnosnik rekao je BBC-jevom dopisniku da su jordanski obavještajci nadzirali osumnjičene te da su teroristi planirali izvesti veliki napad "na shopping centre, naseljena područja, diplomate i strane državljane" 9. studenoga, točno na sedmu godišnjicu napada na Amman kada je u samoubilačkim napadima na tri hotela poginulo 60 ljudi.

Pročitajte više