U Opatiji počinju Dani hrvatskog turizma

Foto: Hina

DANE hrvatskog turizma, koji se danas i sutra održavaju u Opatiji, svečano je otvorio ministar turizma Darko Lorencin.


Ministar Lorencin je istaknuo glavne teme ovogodišnjeg skupa, a to su prezentacija Strateškog marketinškog plana od 2014. do 2020. kao i predstavljanje programa cjelogodišnjeg turizma "Hrvatska 365".

"Tijekom svih ovih godina Hrvatska je definitivno rastuća destinacija. Brojke ukazuju da je to i ove godine. Unatoč svemu, kada nas je zapljuskivalo i osvježavalo, kada nije baš i trebalo, i na taj način prolazimo i sagledavamo i možda se trebamo zapitati trebamo li još mnogo toga novoga napraviti", kazao je ministar Lorencin i istaknuo bit ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma:

"Rekao bih da je ključna riječ ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma upravljanje destinacijom, ili destinacijski menadžment. To je daleko najkompleksniji izazov. To je ono kroz što želimo artikulirati našu razvojnu politiku u narednom razdoblju  i ono sa čime smo započeli", kaže ministar. Lorencin je naglasio kako je turizam došao na 16 i pol posto bruto domaćeg proizvoda i postaje sve značajniji za hrvatsko gospodarstvo, a ono na čemu treba raditi više je jačanje suradnje između privatnog i javnog sektora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.