U Rijeci je riješeno 36 posto zahtjeva za legalizaciju

Foto: Shutterstock

NA PODRUČJU grada Rijeke do 31. siječnja od 8653 zaprimljena zahtjeva za legalizaciju nezakonito izgrađenih objekata riješeno je 36 posto, a u tijeku je postupak za još 1167 zahtjeva, rečeno je danas na kolegiju riječkoga gradonačelnika.

Odjel riječke Gradske uprave za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja obradio je 49 posto primljenih zahtjeva.

Pročelnica tog odjela Ljiljana Buljan istaknula je da su riječki rezultati bolji od hrvatskog prosjeka. Po jedinstvenom registru pri Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, prosjek obrađenih zahtjeva je 29 posto. Mjesečno se u tom odjelu riješi 130 zahtjeva pa se očekuje da će se postupak legalizacije nezakonito izgrađenh objekata u Rijeci dovršiti do zadanog roka, do kraja 2016. godine.

Pozitivno je riješeno nešto više od 2100 zahtjeva, a zato što nisu zadovoljili uvjete, odbijeno ih je nešto manje od 1000.

Za grad Rijeku važni su i prihodi koji se ostvaruju na taj način jer je u gradski proračun uplaćeno oko 15 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Pročitajte više