U dubrovačkim vrtićima se predlaže uvođenje vjeronauka

Ilustracija: Shutterstock, Index

TRENUTNA društvena podijeljenost nekima očigledno nije dovoljan razlog da se budućim generacijama osigura nešto svjetlija i mirnija budućnost pa žele ljude početi razdvajati već od najranije dobi.


Nedavno je u dubrovačkim vrtićima, tijekom jednog od redovitih roditeljskih sastanaka, roditeljima predloženo uvođenje vjeronauka u vrtiće, piše Dubrovački dnevnik.

"Nisam mogla vjerovati kakav je to prijedlog. Pa zar od najmlađe dobi djecu treba stavljati u takav program naobrazbe? Vjernica sam, i cijela moja obitelj, ali u toj dobi vjeronauku nije mjesto u vrtićima", kazala je za Dubrovački dnevnik jedna majka čije dijete pohađa vrtić u Gradu Dubrovniku.

"Nije riječ o uvođenju vjeronauka, već o anketi koja je potaknuta od samih roditelja, koju provodimo u suradnji s Dubrovačkom biskupijom, kako bismo doznali koliki je interes za vjeronauk u našim vrtićima", kazala je za Dnevnik ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Mustač.

Mustač kaže kako osobno smatra da je vrtićka dob prerana za uvođenje vjeronauka, ali i da roditelji imaju zakonsko pravo od vrtića tražiti takav program.

Upitana što će biti s djecom koja pripadaju drugim vjerskim zajednicama Mustač je rekla kako već imaju jednu grupu koja ima vjeronauk, a ukoliko bude interesa i druge vjerske zajednice mogu pokrenuti inicijativu za održavanje vjerskog nauka.

Pročitajte više