U fokusu gradskih zastupnika privatizacija Zagrebačkog holdinga

Foto: Arhiva

PRED gradskim zastupnicima je burno prijepodne u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Uoči tradicionalnog aktualnog sata u fokusu se našla privatizacija pojedinih podružnica Zagrebačkog holdinga.

Uoči sjednice HDZ-ovci su, baš kao i sindikati Holdinga, tražili da se ta točka skine s dnevnog reda.

"Mi jesmo za socijalni dijalog, ali ozbiljan, a ne samo da se prema nama komunicira s odlukama i planovima koji to i nisu. Razumijemo stisku, razumijemo krizu, da je teško, ali želimo u tome sudjelovati. Jednostavno, tražimo da nas se pita", poručio je uoči šeste po redu sjednice Skupštine u novom sazivu glavni tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš.

Na stranu sindikata stao je i HDZ-ov zastupnik i potpredsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić. Plaće za idući mjesec u Zagrebačkom holdingu su upitne, odgovorio im je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"A što ćete odgodom onda riješiti problem? Ne. Molim vas da uozbiljimo stvar do kraja i da radimo posao. Kad nismo to napravili prije dvije godine, a trebali smo, ali pustimo, da su oni napravili, ne bi danas ovdje sjedili. Ali uozbiljimo stvari i radimo svoj posao. U protivnom će ga raditi netko drugi. Mislim da sam dovoljno decidiran", kazao je Bandić.

Sindikati su uoči sjednice gradonačelniku predali pismo u kojem između ostalog tvrde da je svaki peti građanin vezan za Holding.

"Svaki građanin je vezan za Holding i to je moj argument i to je moj glavni argument da ću na tome ustrajati, pod cijenu da izgubim izbore jer u ovoj Hrvatskoj netko mora podvući crtu i napraviti reda. Pod cijenu mandata jer ljudi koji imaju viziju, donose državničke odluke, a oni koji se bore za mandat, donose odluke za mandat. Meni je mandata dosta. Ja želim napraviti nešto po čemu će ovaj grad ostati prvi u Hrvatskoj i napraviti reda", poručio je zagrebački gradonačelnik.

Današnja sjednica započela je čestitkom zlatnoj Sandri Perković, koja je jutros stigla u Skupštinu i kao zastupnica na listi Milana Bandića.

Gradski zastupnici su joj pljeskom i cvijećem zahvalili na sjajnim sportskim uspjesima ove sezone.

Pročitajte više