U obranu Milana Bandića uključio se i Marijan Hanžeković

Foto: hanrad.hr

KREŠIMIRU KRSNIKU u obrani Milana Bandića priključio se i odvjetnik Marijan Hanžeković. Potvrdio je to odvjetnik Krsnik večeras Indexu kazavši kako će njih dvojica zajedno braniti zagrebačkog gradonačelnika. Da će braniti Bandića potvrdio nam je i sam Hanžeković.

Na pitanje što očekuje od sutrašnje odluke suda, Krsnik kaže kako on cijelo vrijeme ponavlja da nije bilo nikakvih uvjeta za pritvor. "No, vidjet ćemo što će reći sud", dodaje.

Hanžeković je jedan od najmoćnijih hrvatskih odvjetnika, a najpoznatiji po "utjerivanju dugova" za HRT i HT. Hanžeković bi uskoro trebao preuzeti i EPH, jer je početkom mjeseca Visoki trgovački sud potvrdio rješenje o predstečajnoj nagodbi nad društvom Europapress Holding (EPH), odbivši žalbu na odluku Trgovačkog suda u Zagrebu. 

Tko će na slobodu, a tko ostaje u Remetincu

O žalbama je danas raspravljalo sudsko vijeće, a odluka o tome tko će na slobodu, a tko ostaje u Remetincu trebala bi biti objavljena sutra.

Uz Bandića te trojac kojem je prihvaćeno jamstvo - Pripuz, Laco i Markus, u Remetincu su završili predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić, gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, direktor ZET-a Ivan Tolić, koji je bio ovlašten zamjenjivati direktora Holdinga, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum i glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

Uskok ih tereti za niz koruptivnih nedjela povezanih u više slučajeva u kojima je Bandić naveden kao poveznica svih osumnjičenika, s izuzetkom dva sumnjiva zapošljavanja za koja je odgovoran Ljubičić.

Zagrebačkog radonačelnika se sumnjiči da je oštetio grad kojim je upravljao 12 godina, osim u slučaju povezanim s predsjedničkom izbornom kampanjom gdje je zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon izbora 2010.  oštetio i Državni proračun. Ukupnu 'štetu' tužiteljstvo procjenjuje na oko 20 milijuna kuna. Bandića se tereti za nezakonitosti u poslovanju s Pripuzovom tvrtkom CIOS te Bramgrad projektom Branka Mihaljevića te zbog Uskoku spornih donacija u predsjedničkoj kampanji. Također, terete ga i da je trgovao utjecajem pri nezakonitom zapošljavanju sebi bliskih osoba u Gradskom poglavarstvu i Zagrebačkom Holdingu, a osumnjičen je i za nezakonito korištenje službenih automobila Grada Zagreba u privatne svrhe.

Pročitajte više