U potrazi za boljim životom, novim poslom, na povratku s medenog mjeseca: Tko su bili putnici na letu MH370?

Screenshot: CNN

MEĐU 239 putnika i članova posade koji su, kako su danas priopćile malezijske vlasti, nalazila se skupina kineskih kaligrafa, bračni par koji se vraćao s romantičnog putovanja, građevinski radnik koji se nakon godinu dana napokon odlučio vratiti kući... Putnici čak 14 nacionalnosti nalazili su se u avionu u trenutku nesreće, a najveći broj njih, 153, bili su Kinezi.

U avionu se nalazilo 153 Kineza, 38 Malezijaca, 7 Indonežana, šest Australaca, pet Indijaca, četvero Francuza, troje Amerikanaca, po dvoje putnika s Novog Zelanda, iz Ukrajine i Kanade, po jedan putnik iz Rusije, s Tajvana i iz Nizozemske te dvojica muškaraca - jedan iz Irana i jedan čije podrijetlo zasad nije otkriveno.

Najmlađa žrtva nesreće imala je svega dvije godine, a najstarija 79. Četiri putnika u avionu imalo je manje od pet godina. Ovo su neke od njihovih priča.



U potrazi za boljim životom

Nakon što je otkriveno da su se na malezijski avion ukrcala dvojica muškaraca s lažnim putovnicama, policija je pokrenula istragu te otkrila kako se radi o dvojici mladih Iranaca koji su na let sjeli iz jednostavnog razloga - kako bi pronašli bolji život daleko od svojih domova.

18-godišnji Pouria Nour Mohammad Mehrdad nadao se da će se pridružiti svojoj majci u Njemačkoj, koja ga je čekala na aerodromu u Frankfurtu. Nakon što je prije dva tjedna sletio u Kuala Lumpur, na Facebooku je objavio kako je vrlo uzbuđen.

Drugi muškarac identificiran je kao 29-godišnji Delavar Seyed Mohammadrez, koji je u Njemačku također putovao u potrazi za boljim životom. Obojicu poznanici opisuju kao vrlo dobre osobe koje su jednostavno htjele promijeniti svoje živote nabolje.


Inženjer sa svjetlom budućnosti

DR Yuchen Li nedavno je dobio doktorat na području inženjeringa te se zaposlio u Pekingu. Kako tvrde oni koji ga poznaju, bio je vrlo talentiran te ga je čekala velika i uspješna karijera.

Nedavno se oženio, ali njegova supruga Mingei Ma nije bila s njim u avionu.

Istaknuti kineski umjetnici

Skupina od 24 istaknutih kineskih umjetnika, koji su se bavili kaligrafijom, također se nalazila na kobnom letu. Vraćali su se iz Kuala Lumpura s izložbe.

Među njima je bila i najstarija žrtva ove strašne tragedija - 79-godišnji Lou Baotang, jedan od najvećih svjetskih stručnjaka na području kaligrafije.

Povratak s romantičnog putovanja

42-godišnji Muktesh Mukherjee upoznao je svoju suprugu Bai Xiaomo na poslovnom putovanju u Kinu prije 12 godina. Par se oženio te su se nedavno preselili iz Montreala u Peking.

Sretni se par vraćao kući nakon što su se odlučili na romantično putovanje u Vijetnam. Svega nekoliko minuta nakon što su se ukrcali na kobni let, 37-godišnja Xiaomo objavila je na Facebooku nekoliko njihovih zajedničkih fotografija s putovanja.

Na "zakašnjelom" medenom mjesecu

33-godišnja Norli Akmar Hamid i njezin suprug, 24-godišnji Razahan Zamani, oženili su se 2012. godine te su se ove godine odlučili krenuti na zakašnjeli medeni mjesec u Peking.

Par je putovanje planirao kako bi se oporavili od obiteljske tragedije koju su preživjeli. Naime, Norli je nedavno pobacila, a par je htio pobjeći na neko vrijeme iz Kuala Lumpura, gdje su živjeli. Ovo im je bio prvi zajednički let avionom.

Na putu za novi posao

Jedan od djelatnika IBM-a, 50-godišnji Philip Wood, bio je jedan od troje Amerikanaca na letu za Peking. Nedavno je prebačen na radno mjesto u Maleziju te se radovao novom početku na drugom dijelu svijeta, budući da je bio veliki avanturist.

Još jedan putnik koji je malezijskim avionom letio prema svom novom radnom mjestu je mehaničar Paul Weeks s Novog Zelanda. Ovaj bivši vojnik preselio je u Perth nakon što su Christchurch pogodili razorni potresi. Prije nego što je napustio svoj dom, skinuo je vjenčani prsten te ga dao svojoj supruzi na čuvanje.

Prijatelji na zajedničkom putovanju

Umirovljeni kaskader i stručnjak za borilačke vještine, 35-godišnji Ju Kun, također je bio na kobnom letu. Radio je u Maleziji na jednom filmu. Vraćao se u Peking zajedno s prijateljem Ding Lijunom, koji se nakon godine dana rada u Maleziji odlučio vratiti kući u Peking.

Devetero putnika na letu za Peking bili su prijatelji koji su posljednjih nekoliko tjedana proveli u Nepalu te su se vraćali kući.

Pročitajte više