U sklopu Akcijskog plan za rješavanje problema mliječnog sektora do sada prikupljeno 140 tisuća litara mlijeka

Ilustracija: Tom Dubravec/Cropix

MINISTARSTVO poljoprivrede je izvijestilo kako je u sklopu Akcijskog plan za rješavanje problema mliječnog sektora do sada prikupljeno 139.713 litara mlijeka.

Isporučeno je i 377.971 kilograma zamjenske stočne hrane, a veterinarska inspekcija je uzela 344 uzorka stočne hrane na 172 farme. Isto tako, djelatnici Hrvatske poljoprivredne agencije obišli su 266 poljoprivrednih gospodarstava i uzeli 532 uzorka stočne hrane, a djelatnici Poljoprivredne savjetodavne službe obišli su 256 poljoprivrednih gospodarstava.

Ministarstvo poljoprivrede apelira na poljoprivrednike da se pridržavaju uputa o ishrani mliječne stoke. "Tijekom akcije uočeno je da se pojedini poljoprivrednici ne pridržavaju uputa o ishrani stoke zbog čega im se razina aflatoksina nije smanjila u mlijeku ili se vratila ako su, nakon prvotnih pomaka, nastavili koristiti vlastitu stočnu hranu koju imaju u zalihama.

S obzirom na to da se radi o zajedničkoj akciji svih u lancu proizvodnje, također apeliramo na sve sudionike da ne dovode u sumnju analize mlijeka i stočne hrane koje rade kako industrija mlijeka, tako i Veterinarska inspekcija te Hrvatska poljoprivredna agencija", priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Pročitajte više