UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Podivljali pitbull ubio psa u Dubravi, policajci ispalili tri hica

Foto: Marko Harmina

PODIVLJALI pitbull ubio je sinoć u zagrebačkoj Dubravi psa Flokija kojeg je ugrizao za vrat i davio nekoliko minuta. Mučnoj sceni u ulici Antuna Kuzmanića svjedočili su i prolaznici koji su pokušali pomoći, no nitko nije uspio odvojiti pitbulla od nesretnog Flokija.

"Nedugo nakon ponoći moji roditelji krenuli su prošetati psa prije spavanja. Sjeli su na klupicu ispred zgrade kada je došao pitbull i iz čista mira počeo napadati prolaznike koji su počeli bježati. Pas je zatim napao i našeg Flokija koji je bio na vezici u naručju moje majke", ispričao je za Index Marko Harmina.



Harmina kaže kako je na mjesto događaja došla i policija koja je ispalila tri hica kako bi pokušala spriječiti pitbulla u davljenju Flokija, no bilo je prekasno. Pas je tada pobjegao, no uhvatili su ga nakon 10-ak minuta.

Harmina nam je kazao kako su pomoću mikročipa utvrdili vlasnika psa, no on tvrdi da je netko drugi prijavio tog psa na njegovo ime. Pas se trenutno nalazi u Dumovcu na promatranju.

Obitelj Harmina udomila je Flokija davne 2001. godine i svi su potreseni zbog načina na koji su izgubili vjernog prijatelja.

"Po majku je došla Hitna pomoć zbog doživljenog šoka, a morat će ići i na cijepljenje jer je zadobila ogrebotinu", kazao je Harmina i dodao da ima informaciju kako je pitbull zadnji put cijepljen 2012. godine.

Policija za sada nije izvijestila o događaju.


 

Pročitajte više