Uber stiže u Hrvatsku: Traže dva menadžera u Zagrebu

Foto: Shutterstock/Uber

40 MILIJARDI dolara teška tehnološka tvrtka Uber, koja je posljednjih godina u više od 200 svjetskih gradova promijenila taksi industriju, stiže i u Hrvatsku. Nakon višemjesečnih špekulacija, potvrđuju to oglasi za dva radna mjesta u Zagrebu - traži se generalni menadžer i menadžer operacija i logistike.


Za radno mjesto generalnog menadžera traži se osoba sa sedmogodišnjim iskustvom u konzaltingu, investicijskom bankarstvu, marketingu i menadžmentu, koja će voditi kompletan posao i biti sposobna samostalno naći rješenja sve "lokalne" probleme. Osnovni zadatak je doseg novih korisnika, a morat će i nuditi podršku vozačima i drugim partnerima, baviti se lokalnim marketingom, upravljati kvalitetom usluga, kao i društvenim mrežama i odnosima s javnošću.

Oglas za radno mjesto menadžera operacija i logistike jednako je zahtjevan, traži se osoba koja će biti odgovorna za rast tvrtke kroz optimizaciju broja partnera i vozača. Osim dvije do pet godina radnog iskustva, traži se još i diploma iz područja znanosti ili inženjeringa, ekonomije, financija ili sličnih područja te izvrsno znanje ruskog jezika. Onaj koji u konačnici dobije ovo radno mjesto usko će surađivati s inženjerima u San Francisku, pratit će ponašanje i učinkovitost vozača, a bit će zadužena i za treniranje taksista, svakodnevne rasporede, pregovore s partnerima i širenje poslovanja.

O plaći se, tvrde u Uberu, može pregovarati ovisno o iskustvu kandidata.

Oba oglasa objavljena su na službenim Uberovim stranicama.

Uberova taksi aplikacija u posljednjih se šest godina proširila na 56 država svijeta, a za razliku od putnika, taksisti u mnogim od tih zemalja nisu je objeručke dočekali. Naime, povoljnija je za građane nego za vozače, zbog čega su i hrvatski taksisti prethodne špekulacije o dolasku Ubera dočekali na nož, tvrdeći da je riječ o nelojalnoj konkurenciji i radu na crno.

Pročitajte više