Udruga David: Zašto se Isus priziva samo kad to Crkvi odgovara?



ZAGREBAČKI nadbiskup kardinal Josip Bozanić sinoć je u zagrebačkoj katedrali predvodio Vazmeno bdijenje. Vjernicima je ranije uputio uskrsnu čestitku i poruku u povodu blagdana Uskrsa.

U uskrsnoj poruci kardinal Bozanić istaknuo je da Crkva ne prestaje naviještati Kristovo uskrsnuće u kojem je temelj kršćanske vjere. Citirao je Benedikta XVI. da je Kristovo uskrsnuće događaj koji nadilazi povijest, ali u njoj ostavlja neizbrisiv trag. To božansko svjetlo

Kardinal je Isusa nazvao bogom prisutnim i poručio da je svaki čovjek dijete božje.

Ukazao je na silinu i snagu zla u kojem sluge pohlepe i moći izrabljuju pojedince, razaraju obitelji, mladima oduzimaju ideale, a starima pravo na dostojanstven život. Izrazio je i bliskost sa svima koji se žrtvuju u odgoju i obrazovanju.

Svim vjernicima Bozanić je čestitao blagoslovljen Uskrs.

Udruga David: O kojem to Kristu Bozanić zbori?

Na Bozanićevu čestitku reagirala je Udruga David, koja je u njegovim riječima pronašla skrivene poruke. Priopćenje ove udruge prenosimo u cijelosti:

"Ne znamo o kojem nam to Kristu zbori uvaženi kardinal Josip Bozanić i na čije se to uskrsnuće poziva. Da li ga kardinalova crkva već stoljećima razapinje upravo življenjem i svjedočenjem svoje vjere? Zašto kardinal Bozanić i uvaženo svećenstvo stoljećima u svojim procesijama nose razapeti korpus Kristovog tijela na štapu - je li to poruka životu ili smrti? Zašto se Krist veliča i priziva samo u vrijeme blagdana i kad to crkvi odgovara? Poziva li se biskup Barišić na Krista kada od Milanovića traži da poštuje potpisan međudržavni ugovor Svete stolice i Republike Hrvatske? Je li  temelj pravednosti i solidarnosti unaprijed obezvrijediti 15 posto djece koja ne polaze vjeronauk u školama?
 
Na kojeg se to Krista poziva kardinal Bozanić - na onog koji je rođen u štali ili onog koji stoluje u zlatom i mramoru optočenoj palači? Koji od ove dvojice je glasnik smrti i zatire nadu i vjeru i krije se pod maskom borbe za ljudska prava koja siju industriju smrti?

Iskreni štovatelji Boga znaju da Bog spaja i ujedinjuje ljude. Može li se u ovoj uskršnjoj čestitki uvaženog kardinala Bozanića iščitati isto - i na kojim bi to  temeljima pravednosti, zajedništva i solidarnosti u Hrvatskoj nam domovini trebale djelovati institucije hrvatskog društva".

Pročitajte više