Uhićen još jedan osumnjičeni za palež Predsjedništva BiH

Foto: Davorin Sekulić (Klix.ba)

PRIPADNICI Federalne uprave policije (FUP) uhitili su još jednoga muškarca osumnjičenog da je sudjelovao u spaljivanju zgrade Predsjedništva BiH prije mjesec dana u središtu Sarajeva, izvijestila je u subotu Federalna televizija (FTV).

Po riječima direktora FUP-a Dragana Lukača osoba s inicijalima S.H. je uhićena pod sumnjom da je svojim automobilom dovezla benzin i molotovljeve koktele kojima su zapaljeni Predsjedništvo BiH i državni arhiv.

Mediji pak navode da se radi o Salemu Hatiboviću koji je osobnim vozilom 7. veljače dovezao zapaljivu tekućinu koja je korištena u napadu na državne institucije što je Tužiteljstvo BiH okarakteriziralo kao djelo terorizma.

Dan ranije je u Sarajevu uhićen Nihad Trnka koji je po medijskim navodima priznao da je skriven pod maskom Anonymousa ubacio molotovljev koktel u zgradu Predsjedništva. Nakon što je ušao u zgradu Predsjedništva je u dijelu gdje se nalazi Arhiv polio benzin i zapalio ga.

U jednome trenutku je skinuo masku koju je nosio 7. veljače s glave što je pomoglo policiji u otkrivanju ovog počinitelja. Po riječima direktora FUP-a Dragana Lukača, policija će nastaviti tragati za sudionicima i organizatorima paljevine i nasilja koja je izbilo prije mjesec dana.

Istodobno, u središtu Sarajeva, nedaleko zgrade Predsjedništva BiH u subotu se okupilo tek 30-tak građana kako bi prosvjedovalo protiv aktualne vlasti tražeći promjene u društvu i veću socijalnu pravdu. Kao i jučer pripadnici policije im nisu dopustili blokirati promet središnjom gradskom prometnicom.

Pročitajte više