Uhljebi u MUP-u digli se i otišli jer im je završila smjena, još su i urlali na šokirane građane

Screenshot, video: Facebook (preuzeto uz dozvolu)

GRAĐANI čekaju u redu u MUP-u u Heinzelovoj. Ima ih dvadesetak, svi imaju brojeve. Ušli su puno prije kraja radnog vremena. Odjednom, šalterski uhljebi se dižu sa svojih radnih mjesta i građanima poručuju da im je završilo radno vrijeme. Sugeriraju to komentar i video objavljen na Facebooku naše čitateljice (podaci poznati redakciji).

> Snimite uhljebe potajice u neradu ili bezobrazluku i šaljite nam snimke na uhljebi@index.hr. Garantiramo anonimnost.

"Ovo je zaposlenik državne uprave kojega mi plaćamo"

"Ovo je zaposlenik državne uprave - MUP-a kojega JA, TI, ON, ONA, MI, VI, ONI I ONE - PLAĆAMO! Urla iz šalter sale na ljude koji su čekali puna 3 sata i na vrijeme uzeli broj.

Cijeloj smjeni je isteklo radno vrijeme, pa su se odlučili ustati i otići. 20-tak ljudi odbili primiti, bez obzira što su broj uzeli na vrijeme i trebaju samo mali pečat i potpis.

Njih 6 nas 20 bi riješili za 15 minuta, da su htjeli. Rekli su nam da pišemo da se rampa za uzimanje brojeva ugasi ranije. Ovo je moj doprinos, jer sam jedna od onih koja je čekala duže od 2 sata i ostala neregistrirana do ponedjeljka.

Danas sam ovoj državi uplatila 374,10 kn za ceste, 76 kn za pločice, 35 kn za prometnu, 35 biljege, 330 kn tehnički, 130 kn za zaštitu okoliša... Da bi me djelatnik te firme istjerao van!", opisala je naša čitateljica što se događalo jučer u MUP-u u Heinzelovoj.

Svi koji su ušli prije isteka radnog vremena moraju biti primljeni?

Index je još sinoć poslao MUP-u upit oko toga, moraju li službenici na šalterima ostati dok ne završe sve ili se slobodno mogu pokupiti sa svojih radnih mjesta bez obzira na građane koji čekaju. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.


No, u komentaru koju je objavljen ispod videa stoji kako svatko tko je ušao prije isteka radnog vremena mora biti primljen. Napisala je to osoba koja je zaposlena u javnoj službi.

"Od 10 djelatnika, radila su tri, ostali su pili kavu"

Raspravi se priključila još jedna žena koja je bila jučer u MUP-u. Ona tvrdi kako je prisutno bilo 10 djelatnika: "Radila su 3 šaltera, ostali su stajali do njih i pričali, pili kavu i slično. Plaća im nije loša, nije bajna, ali prosjek za administrativna zanimanja. I mi koji radimo drugačije poslove imamo stotine predmeta dnevno i jednako odgovorne poslove, ali ipak dajemo sve od sebe.

A ovo je moja priča: dakle danas odem na tehnički, ali nakon što sam platila preko 3000 za registraciju, tehnički, cestarinu, ekologiju itd itd kaže mi žena da NE MOŽE registrirati auto jer mi ga MUP nije proveo u sustav. Pa tako ja ovih dana moram ili a) voziti neregistriran auto ili b) ostati doma iako sam sve svoje obaveze obavila na vrijeme. Ponosna na "svoju" zemlju."

> Snimite uhljebe potajice u neradu ili bezobrazluku i šaljite nam snimke na uhljebi@index.hr. Garantiramo anonimnost.

Pročitajte više