Uhvaćeni serijski pljačkaši u Puli i okolici, najveći dio novca potrošili na droge

Ilustracija: MUP

ISTARSKA policija uhitila je dvojicu pljačkaša iz Vodnjana koji su od studenoga prošle godine na području Pule i okolice počinili devet razbojništva i jednu krađu, u ukupnom iznosu od 187 tisuća kuna.

U četiri slučaja 32-godišnjak i 46-godišnjak opljačkali su poslovnice Hrvatske pošte u Svetvinčentu i Barbanu te u Creskoj i Štiglićevoj ulici u Puli, dok su u pet navrata opljačkali trgovine u Peroju, Galižani, Štinjanu i Balama.

Načelnik sektora kriminalističke policije Enes Bečić izvijestio je da su razbojništva počinjena na način da je 46-godišnjak dolazio na mjesta koja su kanili opljačkati kako bi provjeravao pogodnu priliku, a zatim je 32-godišnjak, maskiran i uz uporabu pištolja ili noža, prijeteći djelatnicama pošta i trgovina, odnosio novac.

Ukupno je opljačkano oko 187 tisuća kuna koji su dvojica razbojnika dijelila. Kriminalističko istraživanje je pokazalo da su najveći dio novca potrošili na droge.

Obojica su uhićena 27. ožujka, neposredno nakon što su počinili razbojništvo u poštanskom uredu u Štiglićevoj ulici u Puli te je kod njih pronađeno 26 tisuća kuna. Na mjesto razbojništva 32-godišnjak se dovezao skuterom, kojeg su prethodno obojica ukrali u Vodnjanu dok je 46-godišnjak u automobilu poveo i 7-godišnjeg sina kojega je policija potom predala Centru za socijalnu skrb, a zatim je dijete predano majci.

Pretragom stanova, automobila, skutera i mjesta gdje su skrivali sredstva za izvršenje pljački, policija je pronašla odjevne predmete, kacige, dva plastična pištolja i nož.

Obojica su nakon kriminalističkog istraživanja privedeni, a, po riječima načelnika Bečića, poznati su policiji od ranije po sličnim kaznenim djelima.

Pročitajte više