Ultra Europe: Organizatori za iduće ljeto planiraju cjelotjedni program

Foto: Press

HRVATSKA ove godine bilježi rekordno povećanje broja gostiju iz Velike Britanije. Samo do rujna stiglo je više od 400 tisuća. U turističkoj 2015. cilj je daljnji rast broja dolazaka i noćenja s tog platežno moćnog i iskustveno znatiželjnog tržišta. Ali i ostalih, kojima se tradicionalno predstavljamo u Londonu na turističkoj burzi WTM, zajedno s izlagačima iz stotinjak drugih zemalja.

Lanjski velik interes britanskih gostiju nastavljen je i ove godine. Enogastro i posebice festivalska ponuda, poput Ultra Europe u Splitu, mamac su kako za starije, tako sve više i mlađe Britance.

Zahvaljujući snažnom rastu gospodarstva, do kraja godine predviđenih 3 posto, oporavku funte, Britanci su diljem svijeta, tako i u Hrvatskoj sve češći gosti. I uoči nadolazeće sezone u kojoj nam je lajtmotiv ponude program 365 te festivalska i enogastro ponuda, stižu i dobre najave tour operatora specijaliziranih za Hrvatsku i ostatak regije. Denis Ilić, produkt menadžer Saga Holidays i Titan plus:

"Već rani buking pokazao je da stojimo jako dobro i za sljedeću godinu već vidimo rast od nekih 17 posto u pred i postsezoni. Interesantno je da za sljedeću godinu British Airlines stavlja let na Split, tako da je velika mogućnost širenja u zimskom periodu za Split i za Dubrovnik", rekao je Ilić.


Upravo su Split i Dubrovnik omiljene britanske destinacije. No interes za nove letove pokazali su i Norvežani, te španjolske low cost kompanije, što bi trebalo povećati i druge strane dolaske. Tu je i medijska preporuka od najvećih, BBC-a i CNN-a, pa resorni ministar Lorencin ne krije velika očekivanja - u 2015. očekuje dvoznamenkasti rast na britanskom tržištu.

"Obzirom i na najave i na atmosferu koja vlada na ovom tržištu, po pitanju Hrvatske, marketinške aktivnosti koje smo tijekom ove jeseni napravili, više je nego opravdano računati na dvoznamenkasti rast. Britanski turisti u Hrvatskoj su najbolji potrošači", kaže ministar Lorencin.

Znaju to najbolje u Splitu gdje je samo srpanjskog vikenda za trajanja festivala Ultra Europe stiglo 120 tisuća mladih Britanaca. Organizatorima su porasle ambicije, pa za iduće ljeto planiraju cjelotjedni program, koji bi uz Split i Hvar moguće uključio i Vis. Sve na jedrima dobre energije i plovu za još boljim turističkim rezultatom.

Pročitajte više