VIDEO Milanović Glogoškom i Klemmu: Ma, ako treba i povećat ćemo proračun Ministarstva branitelja

Foto: Vlada.hr/Twitter; Galerija: Hina

PREMIJER Zoran Milanović je u Okučanima danas nakon komemoracije za poginule u operaciji Bljesak pozdravio organizatore braniteljskog prosvjeda u Zagrebu Đuru Glogoškog i Josipa Klemma i druge veterane koji su nazočili komemoraciji.

Milanović je nakon komemoracije prišao šatordžijama i pozdravio se s njima te je uslijedio destominutni razgovor, u kojem su na molbu premijera oni iznijeli svoje probleme i razloge zbog kojih prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja u Zagrebu.

Šatordžije su pritom Milanoviću predložili da ih pozove na sastanak i razgovor o njihovim problemima i pravima, za koja smatraju da su im uskraćena.

;

Milanović će provjeriti jesu li im smanjena prava

Milanović je rekao da će ponovno provjeriti jesu li ukinuta neka prava braniteljima, ali i da ne može rješavati pojedinačne probleme. "Jedino za branitelje nismo kune smanjili nego povećali. Proračun Ministarstva branitelja nije smanjen, ako treba još ćemo ga povećati," poručio je Milanović.

"Prije dvije godine napravljena je izmjena i dopuna zakona po kojima se ne mogu ostvariti prava. Što ste poduzeli na osnovu toga u zadnjih šest mjeseci?" kaže Glogoški.

"To sam jedino konkretno shvatio. Na osnovu toga nisam ništa jer mi je rečeno da to tako po zakonu mora biti. Provjerit ćemo još jednom," rekao je premijer.

Branitelji su ponovo iznosili optužbe na račun ministra branitelja Predraga Matića, kojega je premijer branio - "Ne dam na čovjeka koji je bio u logoru za Hrvatsku". Branitelji su ponovno zatražili susret s premijerom u Vladi, a kako javlja N1 Milanović je odgovorio: 'Ok probat ćemo, ja sam htio da se to riješi odmah".

Nitko braniteljima nije htio nikakvo zlo

Komentirajući novinarima svoj današnji kratki susret s Đurom Glogoškim i braniteljima u Okučanima, Milanović je rekao kako je to bio spontani susret i razgovor.

"Ja nikom ne nabijam krivnju ili odgovornost, u ovim odnosima bilo je i malo pretjerivanja. Svi kažu: 'Ja sam za razgovor', ali s figom u džepu. Nitko braniteljima nije htio nikakvo zlo, niti išta uzeti. Ako je došlo do nesporazuma, valjda ćemo ga izgladiti.

Mi smo u tri i pol godine zaista čuvali proračun za branitelje i za mrvicu ga povećali, tako ćemo i dalje", kazao je Milanović dodavši da će razgovor s braniteljima, kada se dogodi, biti bez kamera.

"Ono što sigurno znam je da nitko nije ništa napravio da bi napakostio braniteljima", rekao je.

Pročitajte više