Vatikan želi uspostaviti diplomatske odnose s Vijetnamom

Screenshot: YouTube

VATIKAN želi uspostaviti diplomatske odnose s Vijetnamom u sklopu jačanja veza s Azijom, stoji u priopćenju Svete Stolice u četvrtak.

"Izaslanstvo Svete Stolice potvrdilo je da pridaje veliku važnost razvoju odnosa s Azijom, posebice s Vijetnamom, što potvrđuju nedavna i sljedeća najavljena putovanja Pape na taj kontinent", stoji u priopćenju Vatikana objavljenom nakon 5. sastanka radnih skupina Svete Stolice i Vijetnama održanog u srijedu i četvrtak u Hanoju.

Papa Franjo posjetio je u kolovozu Južnu Koreju, a u siječnju će posjetiti Šri Lanku i Filipine, što pokazuje njegovo veliko zanimanje za Aziju.

Sveta Stolica potvrdila je da se zauzima za uspostavu diplomatskih odnosa s Vijetnamom te s Katoličkom Crkvom u toj zemlji želi aktivnije pridonijeti njezinu razvoju u područjima u kojima je snaga Katoličke Crkve, poput zdravstva, izobrazbe, sirotišta i humanitarnog rada, stoji u priopćenju.

Vijetnam je, dodaje se u priopćenju, potvrdio državnu i stranačku politiku u vezi s poštivanjem vjerskih sloboda te potporu Katoličkoj Crkvi u toj zemlji u njezinu aktivnom sudjelovanju u socijalno-gospodarskom razvoju.

U Južnoj Koreji papa Franjo zauzeo se za uspostavu "bratskog dijaloga" s Vijetnamom i s Kinom.

"Ne govorim samo o političkome, nego o bratskom dijalogu", rekao je.

Pročitajte više