Virovitički HSPD kritizirao Čavlović Smiljanec i Merzel pa SDP raskinuo koaliciju s njima

Foto: Hina

ŽUPANIJSKA organizacija SDP-a Virovitičko-podravske županije raskinula je koalicijski ugovor s Hrvatskom strankom pravne države (HSPD), izvijestio je danas na konferenciji za novinare predsjednik HSPD-a Siniša Prpić.

"Zamjeraju mi se istupi u medijima gdje sam kritički govorio o postupcima bivše šefice Porezne uprave Nade Čavlović i sisačke županice Marine Merzel Lovrić", rekao je Prpić. Istaknuo je da je kritizirao i premijera Zorana Milanovića jer smatra da je neadekvatno reagirao u slučajevima ljudi koji su suočeni s kaznenim postupcima i kojima prijete višegodišnje zatvorske kazne zbog optužbi za kriminal i trgovinom utjecaja.

"Mi smo u stranci imali puno benigniji slučaj - naša članica istupila je iz Gradskog vijeća zbog poreznog duga", dometnuo je Prpić.

Naglasio je kako je suradnja u koaliciji HSPD-a sa SDP-om i HNS-om bila više nego dobra i mogla je poslužiti za primjer ostalim strankama.

Raskid ugovora potvrdio nam je i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Tomislav Žagar.

"Odluka je to Županijskog odbora SDP-a i ja je moram poštivati. Vlada čini maksimalne napore da zemlju izvuče iz krize, a naš partner je stalno kritizira. Žao mi je jer bez saveznika ne možemo promijeniti vlast u županiji", izjavio je Žagar.

Pročitajte više