"Vladi referendum o braku izuzetno paše, jer se ne bavimo lopovima i krizom, nego pederima"

Foto: DinoGeromella.com/Facebook

SVESTRANI hrvatski novinar i putopisac Dino Geromella osvrnuo se na najavljeni referendum o braku:

"Živim izvan Hrvatske već deset godina i cijela ova priča s referendumom mi je nepojmljiva. Svojem društvu i radnom okruženju pokušavam objasniti što se događa, i jedino što mogu reći da se duboko sramim zatucane većine u mojoj zemlji.

Zakon da je brak nešto između muškarca i žene već postoji. Iz kojeg razloga to treba staviti na najvišu zakonsku razinu? I, još važnije, tko će time nešto dobiti? Obični građani neće. Pretpostavljam da Željka Markić, Crkva i pojedine stranke ipak imaju nekog interesa. Koji sigurno nije zaštiti obične ljude.

Brak između dva muškarca ili dvije žene u Hrvatskoj nije dopušten, niti, ukoliko Ustav ostane kakav jest, neće još godinama biti dopušten ni reguliran. No, i u slučaju da bi se to jednog dalekog dana dogodilo, mislite li da bi dva muškarca ili dvije žene stupili u brak, bilo to u matičnom uredu našeg velegrada ili u dalmatinskoj zagori? Uvjeren sam, i da postoji takav zakon, ne bi ga koristio apsolutno nitko.

Zašto? Pa koji bi normalan gej u ovom našem zatupljenom homofobnom društvu uopće pomislio koristiti svoja prava?

Inkluzija i jednakost, a ne diskriminacija. To je ono što bi svaki ustav trebao zajamčiti (i ono što Crkva propagira, kao i ljubav prema bližnjem svome).

Koji je sljedeći korak? Ovaj referendum otvara vrata onome što se u Italiji zvalo fašizam, a u Njemačkoj nacizam. Nemamo Židove da ih mrzimo ali imamo, na primjer, Srbe. A Vladi taj referendum izuzetno paše, jer se ne bavimo lopovima, nego pederima. I ne bavimo se krizom, iako je moralna kriza dosegla najvišu razinu.

Jedan sam od onih koji imaju sreću posjedovati više od jedne putovnice. Ukoliko moji izmanipulirani sunarodnjaci promjene Ustav, ozbiljno razmišljam o povratku svoje hrvatske putovnice, iz srama.

Kad već mijenjamo ustav, moja prijateljica predlaže još jednu promjenu: zabranu borosani svim konobaricama u hotelima diljem Jadrana. Vjerujte, rezultati bi bili puno veći za naš turizam nego zabrana braka homoseksualcima za naše društvo.

P.S.

Ukoliko ćete na referendumu glasati "DA", želim vas podsjetiti da postoji vjerojatnost od 6 do 35 posto da rodite gay sina ili kćer. U ovom trenutku u Hrvatskoj ima stotine tinejdžera koji upravo otkrivaju vlastitu homoseksualnost. Zamislite kako se osjećaju uz takvu propagandu. U najmanju ruku misle da su nenormalni, manje vrijedni, skrivaju se. U Italiji se jedan mladić prije tek nekoliko tjedana iz istog razloga bacio sa krova jedne zgrade. Ukoliko poštujete život, nemojte dopustiti da se takvo što dogodi i kod nas. Nesreća nije da ti se sin ili kćer rodi kao homoseksualac. Nesreća će biti to što se rodio u Hrvatskoj".

Pročitajte više