Vlak krenuo dok je izlazila iz njega: Mladić iz Ludbrega iskočio za staricom iz vlaka i tako joj spasio život

Foto: eVaraždin/Varaždinski tjednik (na fotografiji: Venad Štabi, mladić iz Ludbrega koji je starici svojom hrabrošću i pribranošću spasio život)

PRAVA drama odvijala se u petak navečer u ludbreškom prigradskom naselju Čukovec. Putnički vlak koji je prometovao na relaciji Varaždin - Koprivnica je krenuo dok je starica pokušavala izaći iz njega. Tragedija je izbjegnuta zahvaljujući hrabrosti mladića koji je skočio za staricom iz vlaka i tako joj spasio život, jer je spriječio da padne pod vlak.

Kako piše Varaždinski tjednik, starica je pokušavala iz vlaka sići u Ludbregu, ali je vlak krenuo prije nego je zakoračila na tlo te je ostala prikliještena vratima. Isto se dogodilo i stanicu poslije, u Čukovcu - vlak je ponovno krenuo prije nego je starica uspjela sići na postaju. Tad je nesretna starica ostala visjeti iz vlaka, a mladić je nije uspio povući u vagon pa je zajedno s njom iskočio kako ne bi poginula na tračnicama.

"Pridržao sam je dok je silazila jer me bilo strah da se ne dogodi isto što i u Ludbregu. A onda se dogodilo nešto još strašnije. Vlak je krenuo kad je baka jednom nogom sišla na tlo. Kako se vlak počeo kretati ona je izgubila ravnotežu i doslovno je visjela iz vlaka, a ja sam je držao. Nikad neću zaboraviti njezin prestravljeni pogled. Počeo sam gubiti snagu, a znao sam, ako je pustim, past će pod vlak. Pošto je nisam mogao povući natrag u vlak, odlučio sam s njom iskočiti iz vagona", ispričao je Venad Štabi, mladić iz Ludbrega koji je starici svojom hrabrošću i pribranošću spasio život.

Da se incident dogodio potvrdila je i policija, dok su u subotu u HŽ-u prvotno rekli kako nisu s događajem upoznati da bi nakon toga poslali priopćenje u kojem navode kako će provesti internu istragu.

Pročitajte više