Vozaču iz čijeg je kamiona zaplijenjeno 4,75 milijuna eura određen istražni zatvor

Ilustracija: Guliver image/Getty images

41-GODIŠNJEM vozaču kamiona u kojem je jučer pronađeno gotovo pet milijuna eura, koje je pokušao prokrijumčariti u Srbiju, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Radi se o muškarcu s dvojnim državljanstvom, hrvatskim i srpskim.

U tijeku je istraga, a policija pokušava doznati od koga je vozač preuzeo 4,75 milijuna eura i koje je bilo krajnje odredište na koje je novac trebao stići. Dosad je navodno ispitano nekoliko desetaka ljudi.

Podsjetimo, zapljena se dogodila na graničnom prijelazu Tovarnik kada je u kamionu slovenskih registracija, pronađeno je gotovo pet milijuna eura u gotovini. Manja količina novčanica je krivotvorena.

"U sklopu postupanja po jednom od strateških prioriteta Ravnateljstva policije koji se odnosi na pojačanu kontrolu kamiona u tranzitu i izlaska roba iz Republike Hrvatske, granična policija PU vukovarske - srijemske je 26.11.2013. godine na graničnom prijelazu Tovarnik, prilikom provođenja redovne granične kontrole, u kamionu s prikolicom slovenskih registracijskih oznaka otkrila novčanice ukupne vrijednosti od oko 4,75 milijuna eura. U suradnji s Carinom policija nastavlja daljnje postupanje", izvijestili su iz PU vukovarske - srijemske.

Pročitajte više