Vraćate se s mora? Naoružajte se strpljenjem, čekaju vas kolone i duga čekanja

Foto: arz.hr

PROMET je pojačan na većini cesta u smjeru unutrašnjosti, a usporavaju ga i kilometarske kolone pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba te prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, izvijestio je u nedjelju oko 18,50 Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 4,5 kilometra, a prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko tri kilometra i proteže se i na Istarski ipsilon.

Na otoku Krku kolona je od mjesta Barušići prema Krčkom mostu i autocesti A7 Šmrika-Hreljin.

Zbog gustog prometa i loših vremenskih uvjeta uz zastoje se vozi i na autocesti A1 između čvorova Ogulin i Lučko, u smjeru Zagreba, kao i na DC1 na području Korenice, Plitvica i Slunja te između Klinča Sela i Rakovog Potoka.

Promet je pojačan i na autocestama A2 Zagreb-Macelj, A4 Zagreb-Goričan i A3 Bregana-Lipovac, na riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, cestama u Istri, duž Jadranske magistrale na dionicama Rijeka-Novi Vinodolski, Zadar-Biograd na Moru, Šibenik-Brodarica, Split-Omiš- Makarska te Ploče-Dubrovniketa Helena.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Na cestama u gorju, duž Ličke magistrale i Jadranske magistrale, a osobito na području Dubrovnika gdje pada jaka kiša, mogući su odroni zemlje i kamenja.

HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Vozače podsjeća da u uvjetima smanjene vidljivosti, odnosno oblačnog vremena i jakih pljuskova i kiše, neovisno o ljetnom računanju vremena, i po danu moraju upaliti dnevna ili kratka svjetla.

Na ulasku u zemlju putnički promet pojačan je na graničnim prijelazima Stara Gradiška, Klek, Slavonski Brod, dok je na izlasku iz zemlje promet pojačan na graničnim prijelazima Macelj, Kaštel, Plovanija, Požane, Pasjak, Rupa i Zaton Doli. U oba smjera promet je pojačan na graničnom prijelazu Metković.

Trajekti i katamarani plove redovito, uz pojačan priljev vozila u trajektnim lukama i pristaništima.

Pročitajte više