Vrdoljak voli sladolede, a Todorić poticaje

Foto: Facebook

NAKON što se Ivana Vrdoljak Podgajac, supruga ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, na Facebooku pohvalila slikom Ledove škrinje za sladolede, koju je smjestila u dnevni boravak njihovog obiteljskog stana, od ministra Vrdoljaka zatražili smo objašnjenje.

> Korupcija ili samo neukus: Vrdoljakova supruga pohvalila se Ledo škrinjom u dnevnom boravku

Zanimalo nas je, naime, na koji su način Vrdoljak i njegova supruga došli do škrinje, koja se u slobodnoj prodaji ne može nabaviti. Škrinju kakvu je Vrdoljakova supruga posadila nasred dnevnog boravka moguće je dobiti samo od Leda, firme u sastavu koncerna Agrokor Ivice Todorića.

Vrdoljak: Škrinju je kupila preko oglasnika

"Ministrova supruga je kupila spomenutu škrinju, putem oglasnika. Nabavljena je za vikendicu", stoji u pismenom odgovoru na naš upit, kojeg smo dobili iz Vrdoljakovog ministarstva. Nije obrazloženo kako se u oglasniku našla Ledova škrinja koja, prema fotografiji, izgleda kao da je "ganc nova", a kakve Ledo inače dijeli trgovinama da iz njih distribuiraju njihove proizvode.

Vikendica na koju se Vrdoljak referira vjerojatno je nekretnina koja je u njegovoj imovinskoj kartici navedena kao kuća s okućnicom u Aljmašu, površine 100 kvadratnih metara u vrijednosti od 200.000 kuna. Osim ove vikendice, Vrdoljakovi posjeduju u stan od 98,47 kvadrata u Osijeku vrijedan 900.000 kuna.

Todorićevim firmama milijun eura poticaja od Vrdoljakovog ministarstva

Dodajmo ovome samo još činjenicu da je dobar iznos između Todorića i Ministarstva gospodarstva neupitan. Vrdoljakovo ministarstvo krajem prošle godine dijelilo je poticaje za prerađivačku industriju. Ukupno je podijeljeno 120 milijuna kuna, a najviše je profitirao upravo Todorić, odnosno njegove firme.

Solana Pag i Zvijezda tako su dobile po dva milijuna kuna, što je bio najveći iznos koji se mogao dobiti na ovom natječaju. Ledo je utržio tek nešto manje, 1,7 milijuna kuna, a 1,5 milijuna kuna dobila je Jamnica.

Pročitajte više