Za gospodarski kriminal u firmi "Alas za dom" osuđen zapovjednik HOS-a: Skeji uvjetna, zet mora u zatvor

Foto: HČSP

RATNI zapovjednik IX. bojne HOS-a pukovnik Marko Skejo osuđen je danas u Splitu nepravomoćno na godinu dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, dok je njegovom zetu izrečena djelomična uvjetna presuda po kojoj će šest mjeseci u zatvor, dok će ostatak kazne od dvije godine provesti na uvjetnoj slobodi s rokom kušnje od tri godine.

Skejo uz pomoć zeta izvukao milijun kuna

Sudac Vlado Živaljić oglasio je Skeju krivim što je od 2008. do travnja 2013. godine kao član Uprave firme "Alas za dom" uz pomoć zeta Bože Trogrlića, izvršnog direktora za prodaju betona, izvukao milijun kuna. Nakon što je nova Uprava otkrila manjak, Skejo je vratio najveći dio novca, 863 tisuća kuna, a 27. siječnja 2014. godine vratio je još 75 tisuća kuna. Još 75 tisuća kuna vratio je 8. svibnja 2014. godine, neposredno prije odlučivanja o potvrđivanju optužnice.

Skejin zet mora platiti 388 tisuća kuna firmi i još 31 tisuću kuna državi

Za razliku od njega, Trogrlić nije vratio izvučeni novac pa je na koncu sudac Živaljić konstatirao da je Skejo oštetio "Alas za dom" za 75 tisuća kuna, a Trogrlić za 432 tisuća kuna. Skejin zet pokušao je sakriti operaciju izvlačenja novca pa je osuđen i za krivotvorenje službene isprave. Opozvana mu je i uvjetna presuda od šest mjeseci zatvora zbog bespravne gradnje. Sudac Živaljić obavezao ga je da u roku od godine i pol dana od pravomoćnosti presude nadoknadi štetu tvrtki od 388 tisuća kuna, dok 31 tisuću kuna morati uplatiti u državni proračun.

Pročitajte više