Zagreb pride: Prijavite katolibansku ekipu iz "Ne dirajte djecu", šire mržnju

Screenshot:  Facebook

IZ ZAGREB PRIDEA jučer su pozvali putem svog Facebook profila da se stranica "Ne dirajte djecu" prijavi Faceboku zbog govora mržnje.

"Pozivamo vas da prijavite katolibansku ekipu iza "građanske" inicijative Ne dirajte djecu - počeli su širiti fotke i grafike koje su uistinu uznemirujuće; Također možete prijaviti i pojedinačne materijale koje objavljuju na stranici, poput omče za vješanje ispred rainbow zastave i ostali užas.", objavili su iz Pridea.

Naime, na stranici inicijative "Ne dirajte djecu" , koja primjerice tvrdi da u njemačim vrtićima mijese pizze na dječjim guzicama, objavljuju se fotografije, grafike i tekstovi koji potiču na mržnju. Jedna od takvih fotografije je omča za vješanje na zastavi s duginim bojama...



Podsjetimo, suluda inicijativa dijelila je u svibnju letke na kojima piše da "spolni odgoj koji nameću vlasti RH" za djecu predškolske dobi uz ostalo, primjerice, predviđa "zajedničko tuširanje i međusobno sapunanje odgajatelja i djece nakon izleta".  Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) uputilo je ravnateljima predškolskih ustanova i osnovnih škola pismo u kojemu ističe da su navodi iz letka "Ne dirajte djecu" koji je istoimena građanska inicijativa dijelila po tim ustanovama, neutemeljeni i služe isključivo obmanjivanju javnosti, te ih pozvalo da spriječe njegovu podjelu.
 

Pročitajte više