Zagrebački bombaš eksploziv nabavio u Banjoj Luci?

Foto: Goran Mehkek / Cropix

ZAGREBAČKA policija u istrazi oko postavljanja eksplozivnih naprava u Zagrebu surađuje s kolegama iz Republike Srpske i Srbije, otkrivaju mediji u BiH.

Zoran Mandić, načelnik Uprave kriminalističke policije RS, potvrdio je da su iz Hrvatske dobili zahtjev za suradnju, ali o detaljima nije želio govoriti. No, Nezavisne novosti javljaju kako se istražuje mogućnost da je Blažević upravo u Banjoj Luci nabavio eksploziv.

U BiH je, naime, puno lakše nabaviti ilegalno oružje i eksploziv nego u Hrvatskoj. Neimenovani policijski izvor za Nezavisne novosti potvrdio je da se provjerava je li Blažević kupovao eksploziv u BiH, te od koga. Provjeravaju se osobe s kojima je Blažević bio u kontaktu u Banjoj Luci.

Pomoć od Srbije je zatražena jer se pojavila informacija da Blažević zapravo nije rođen u Banjoj Luci već u Smederevu, gradu nedaleko od Beograda. U Banjoj Luci navodno nikad nije živio, a utvrđeno je i da ne posjeduje putovnicu BiH.

Blažević kontaktirao s paraglajderima iz BiH

Je li Blažević imao kontakte s Petrom Tubićem, predsjednikom paragliding kluba "Paragost", također je informacija koja zanima istražitelje. Ovaj paraglider je početkom studenog 2011. godine uhićen u Doboju u velikoj akciji SIPA-e, prema nalogu državnog tužiteljstva, i to upravo zbog kaznenog djela organizirani kriminal, točnije, neovlaštenog prometa oružjem, vojnom opremom i opojnim drogama. S njim su tada uhićeni i Goran Lukić, koji je istovremeno bio zaposlen u CJB Doboj na Odjelu za izdavanje osobnih dokumenata, bivši oficir Goran Đurić i Goran Danilović.


Direktor policije RS Gojko Vasić izjavio je jučer za "Dnevni avaz" da dio medijskih navoda nije u skladu s činjeničnim stanjem, poput porijekla Blaževića ili njegove bivše supruge, koja se navodi kao osoba od važnosti za istragu.

"Voja je živa legenda i car, vidjeli smo se prije nekoliko godina posljednji put, ali vrlo smo se poštovali i bili u vrlo dobrim odnosima. Siguran sam da je ova medijska igranka laž i bljuvotina, on nije čovjek koji je spreman na zlo", kazao je za Dnevni avaz Andrej P. iz paragliding kluba "Adrenalin" u Banjoj Luci.

Tvrdi da nikada ni od koga nije čuo da ga je "Voja" prevario ili da je bio nekorektan tijekom rada s klijentima.

Pročitajte više