Zagrepčani, Bandić je Reisman dao medalju i ispričao joj se u vaše ime! Što mislite o tome?!

Foto: Facebook

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić primio je danas američku komunikologinju dr. Judith Reisman u Gradskoj upravi na Trgu Stjepana Radića.

Gostovanje kontroverzne američke pseudoznanstvenice kod Bandića izvorno nije bilo najavljeno među njenim aktivnostima tijekom posjete Zagrebu. Nužno se stoga nameće zaključak da se radi o nastavku Bandićeve "predkampanje" za lokalne izbore, a ovim potezom se gradonačelnik Zagreba očigledno pokušava "ulizati" biračima HDZ-a.

Ispričao se homofobičnoj pseudoznanstvenici!

Reisman je posjetila Hrvatsku i Zagreb u organizaciji i na poziv Udruge Vigilare i Centra za obnovu kulture. Gradonačelnik je naglasio da Zagreb živi toleranciju, multietničnost i multikulturalnost. Ispričao se u svoje ime i u ime sugrađana za incidente u Zagrebu i naglasio da svatko ima pravo na svoje mišljenje u duhu tolerancije i demokratskih standarda, sve dok ne vrijeđa druge ljude i ponižava.

Reisman je zahvalila gradonačelniku na toplini i ljudskosti kojom ju je primio. Također, zahvalila je na časti dobivši Medalju Grada Zagreba za svoj doprinos u borbi protiv destrukcije, pedofilije i strahota holokausta. Naglasila je da je bila lijepo primljena na Medicinskom fakultetu i u Hrvatskom saboru. "Ovo je doprinos demokraciji i borbi za stavove u koje vjerujemo. Ovdje smo da pomognemo djeci i narodu" naglasila je na kraju susreta.

Reisman dobila medalju koja se dodijeljuje samo Zagrepčanima!

Inače, Medalja Grada Zagreba dodijeljuje se građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada Zagreba, udrugama, trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama za postignute uzorne uspjehe u radu, ali je Bandić ovog puta, očito, odlučio napraviti iznimku i dodijeliti je dr. Reisman.

"Zar promicanje diskriminativnih stavova i negiranje zločina holokausta prema LGBT osobama zaslužuje odličje glavnog grada u zemlji koja se ponosi zaštitom ljudskih prava?"


"Na poziv HDZ-a, najveće oporbene stranke u Hrvatskom saboru gostovala je danas gđa. Judit Reisman. Danas su mediji izvijestili da je gđi. Reisman gradonačelnik Grada Zagreba dodijelio Medalju Grada Zagreba. Gradonačelnik Milan Bandić je prilikom dodjele medalje izjavio da Grad Zagreb živi toleranciju, multietničnost, multikonfesionalnost i multikulturalnost, te je naglasio da je kao gradonačelnik svih građana Zagreba počašćen što je mogao ugostiti Judith Reisman, američku znanstvenicu, humanitarku i prijateljicu" i dodijeliti joj Medalju Grada Zagreba za sve što promiče diljem Europe i svijeta.

Zgroženi smo postupkom najveće oporbene stranke u Hrvatskoj i gradonačelnika grada Zagreba. Gđa. Judit Reisman poznata je u široj javnosti upravo po promicanju netrpeljivosti prema LGBT osobama kroz izjave o "regrutiranju djece od strane homoseksualaca" i navodne "odgovornosti homoseksualaca za holokaust".

Izjave gđe. Reisman krajnje su zabrinjavajuće jer su prezentirane u Hrvatskom saboru pod sponzorstvom najveće oporbene stranke, te joj je dodijeljena Medalja Grada Zagreba. Na ovaj način potiče se na diskriminatorno razmišljanje i ponašanje, kroz poruku da homoseksualne osobe imaju negativan utjecaj na djecu. Nadalje, LGBT osobe su bile žrtve holokausta i ovakve izjave znače negiranje jednog strašnog zločina i uvredu svim žrtvama i njihovim obiteljima.

LGBT osobe su građani i građanke, kako Zagreba, tako i cijele Hrvatske. Diskriminacija na temelju spolne orijentacije i poticanje na diskriminaciju zabranjeni su zakonima RH, a uloga gradske vlasti i političkih stranaka treba upravo biti da pridonose poštivanju različitosti i suzbijanju diskriminacije. Skandalozno je da se ovakvo nešto može dogoditi nakon usvajanja Zakona o suzbijanju diskriminacije (za vrijeme HDZ-ove Vlade) i uoči ulaska Hrvatske u Europsku Uniju.

Tražimo od HDZ-a i gradonačelnika Zagreba da se službeno ispričaju zbog svog postupanja LGBT osobama, građanima i građankama Republike Hrvatske i grada Zagreba. Tražimo da Grad Zagreb povuče odlikovanje dano gđi. Reisman "za sve što promiče diljem Europe i svijeta" jer promicanje diskriminativnih stavova i negiranje zločina holokausta prema LGBT osobama ne zaslužuje odličje glavnog grada u zemlji koja se ponosi zaštitom ljudskih prava svih svojih građana i građanki", reagirali su danas iz Kontre i Iskoraka.

Pročitajte više