Zakazao predsjednik Josipović: Premijer Milanović ide u Katar "srediti" stvari?

Foto: predsjednik.hr

NEOVISNO o tome kad će netko iz Katara doći u službeni posjet Hrvatskoj, u Vladi razmišljaju o tome da i premijer Zoran Milanović službeno posjeti Katar, donosi današnje izdanje Novog Lista.

"Mi jako ozbiljno shvaćamo mogućnost katarskih ulaganja u Hrvatsku i zato će uskoro vjerojatno i premijer otputovati tamo u tu svrhu. Time bismo dodatno pokazali da nam je stalo do suradnje jer predsjednik Ivo Josipović koji je vodio nedavno izaslanstvo nema ustavnih nadležnosti u gospodarstvu, a Radimir Čačić koji je bio s njim više nije u Vladi" objasnio je visoki izvor iz Banskih dvora razlog Milanovićevog vjerojatnog puta u Katar.

Podsjetimo kako je jučer objavljeno da iz glavnog katarskog grada još uvijek nema nikakvih reakcija s obzirom da su prema dogovoru već trebali posjetiti Hrvatsku. Točnije,  Hrvatsku su trebali posjetiti  katarski ministar industrije i energetike, Mohamed Bin Saleh Al Sada, s kojim bi se razgovaralo o gospodarskoj suradnji, pa tako i o, moguće, katarskim ulaganjima u samu gradnju LNG-ja na Krku. 

Informacije o Kataru opovrgnuo je predsjednik Josipović kazavši kako mediji "plasiraju neistinite informacije", no od "velikog posla" iz Katra za sada ništa.

"Izlet" u Katar organizirao je predsjednik Josipović za nepoznatu sumu proračunskog novca, ne zna koji su bili kriteriji da se gospodarstvenici nađu u zrakoplovu ni tko je sve išao u tu zemlju. 

Pročitajte više