Zamijenili je za pljačkašicu: Policajac u civilu ženi koja ima rak uperio pištolj u glavu

"CIJELU noć od šoka nije mogla spavati. Prestrašena je i morat ćemo otići psihijatru", kazao nam je Davor Mesar iz Zagreba čija majka Ljiljana je jučer, zbog greške policajaca koji su je zamijenili za pljačkašicu, imala uperen pištolj u glavu u banci.

Cijela priča je počela kada je teško bolesna Ljiljana Mesar u OTP banku u Sesvetama morala otići kod prijateljice kako bi pokupila svoje nalaze. "Prijateljica joj tamo radi pa je išla kod nje po nalaze", kazao nam je Davor Mesar te dodao kako je njegova majka u banku ušla sa šeširom, naočalama i rukavicama, jer prima kemoterapiju.

"Izvadio je pištolj i uperio ga majci u glavu"

Prošle godine u kolovozu je istu banku bila opljačkala žena sličnog opisa te su se, prema pričanju Davora Mesara, djelatnice jučer prestrašile i pozvale policiju kada je dolazila njegova majka, jer ju nisu izdaleka prepoznale s obzirom da je imala šešir na glavi. "Ušla je u poslovnicu u kojoj nije bilo nikoga. Tada je počela zvati ljude iz poslovnice te je skinula šešir i naočale. Nitko joj se nije odazivao", kazao nam je Mesar i dodao kako je potom iz automobila iskočio muškarac te je ušao u banku.


U tom trenutku se Ljiljana Mesar okrenula prema muškarcu koji je ušao i još mu rekla "nema nikoga, gdje su svi?". "Na to je izvadio značku i viknuo je 'policija' te izvadio pištolj i uperio ga u glavu mojoj majci", prepričao nam je Mesar ulazak policajca u banku u kojoj je još uvijek bila samo njegova majka. Potom je policajca pitala što hoće, no on joj je viknuo "tišina, policija" i dodao da stavi torbu na pult. "Moja majka je potom počela zvati djelatnicu poslovnice koju poznaje", rekao je Mesar i dodao da je majka zamolila policajca da ne viče jer je došla kod prijateljice u poslovnicu, a i upozorila ga je da je teško bolesna.

"Molila je da joj pozovu Hitnu pomoć"

No, policajac nije popuštao te ju je natjerao da sve izvadi iz torbe. Za policajcem je ušla i njegova kolegica koja je pretresla torbu i kad je vidjela ime na osobnoj, sjetila se da iz viđenja Ljiljanu Mesar, a potom je iz stražnjeg dijela banke izašla djelatnica i kazala da poznaje Davorovu majku, te da je ostavi policajac na miru. "On je otresito i kolegici i djelatnici banke rekao da on ništa ne zna i da to nije bitno, da on mora svoje provesti do kraja i dalje držeći uperen pištolj mojoj majci u glavu. Majka je bila u šoku i rasplakala se te se počela 'kočiti', stezalo ju je u prsima i molila je da joj pozovu Hitnu pomoć", ispričao nam je Davor Mesar.

Potom su došle još dvije policijske patrole te su Ljiljanu Mesar odveli u drugu prostoriju poslovnice i tražili su da im preda ključeva automobila. Kada su ga pregledali, vratili su ključeve.  "Hitnu pomoć su valjda tri puta morali zvati i trebalo im je 20 minuta da dođu. A nalaze se u centru Sesveta i vrlo su blizu poslovnice", kazao nam je Davor Mesar.

Najgrublji je prema njegovoj majci bio policajac koji je prvi ušao i uperio joj pištolj u glavu. "Cijelo vrijeme je vikao na nju. Kada se ispostavilo da moja majka nije pljačkašica, nije joj se ni ispričao. Ni doviđenja nije rekao", kazao nam je Davor Mesar i dodao da ih je kasnije policija nazvala i tražila da dođu na razgovor i ne podnesu prijavu protiv tog policajca.

Policija tvrdi da su gospođu samo legitimirali i da policajac nije vadio pištolj

Nakon tog neugodnog događaja Ljiljana Mesar je i danas u šoku, a cijelu noć nije mogla spavati zbog traume koju je preživjela. Obitelj će danas razgovarati s odvjetnikom kako bi vidjeli što mogu poduzeti u vezi ovog maltretiranja od strane policije u poslovnici banke u Sesvetama.

Iz Policijske uprave zagrebačke navode potpuno drugačiju verziju jučerašnjeg događaja u banci. "Policajci su pozvani u banku od strane djelatnika te su samo legitimirali gospođu kojoj je potom pozlilo", kazali su nam u Odnosima s javnošću zagrebačke policije te dodali da nije bilo prislanjanja pištolja uz glavu Ljiljane Mesar. Tvrde da su u banku pozvani zato što ju je, zbog odjeće, bilo nemoguće identificirati.

Mesar kaže da je policijska verzija laž. "Policijska verzija događaja je laž. Postoji snimka nadzorne kamere pa će se sve lijepo vidjeti", kazao nam je Mesar.

Pročitajte više