Zavod za statistiku objavljuje podatke o BDP-u u četvrtom kvartalu 2013. godine

Foto: Hina

DRŽAVNI zavod za statistiku objavit će i službene podatke o BDP-u u četvrtom kvartalu 2013. godine.

Podsjetimo, krajem veljače objavljene su procjene da je i u četvrtom kvartalu BDP pao za 1.2 posto. Oporba je jedva dočekala ove podatke kako bi ukazala na nesposobnost Vlade u borbi s krizom.

"Podloga za gospodarski rast su reforme koje je ova Vlada trebala poduzeti. Ona ih nije poduzela. I nama bolji rezultati u 2014. mogu biti isključivo posljedica inercije našeg okruženja. Praktički kompletna eurozona je izašla iz recesije. Ali nikako rezultat nekakve, suvisle politike ove Vlade", ističe HDZ-ov Ivan Šuker.

No, ministri zaduženi za gospodarstvo, šire optimizam.

"Nakon pet godina svi koji rade takve analize pa i europske institucije, očekuju da Hrvatska ove godine konačno ima rast BDP-a i to je ono što ja očekujem i što će se desiti. To me veseli, možda u ovom trenutku gospodarska situacija nije lagana, ima dosta nezaposlenih ljudi, naravno, svi očekujemo da se stvari pokrenu i da i krene zapošljavanje, ali nakon pet godina, ovu godinu ćemo sigurno završiti u malom plusu. To je ono što očekujem", kazao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Pročitajte više