Zbog bure prekinute brojne brodske linije, zatvoren Paški most i dio autoceste A1

Foto: Hina

ZBOG olujne bure autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje ponovno je, od 9 sati i 25 minuta, zatvorena za sve skupine vozila. Zatvoren je i Paški most te DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, izvijestio je HAK.

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostala je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga i na dubrovačkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar povremeno puše na mostu Rječina na riječkoj obilaznici te na autocesti A1 između čvorova Otočac i tunela Mala Kapela, od čvora Zadar 2 do čvora Skradin te između Ploča i Karamatića. Vozi se uz ograničenje brzine.

U prekidu su trajektne linije Split-Rogač, Split-Supetar, Sumartin-Makarska i Suđurađ-Lopud-Dubrovnik te katamaranske linije Split-Rogač, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka.

U Dalmaciji mjestimice olujna bura

Očekuje nas pretežno sunčano vrijeme, ponegdje uz umjerenu naoblaku, ponajprije na istoku i u gorju. Više oblaka očekuje se u južnoj Dalmaciji uz mogućnost za vrlo malo kiše. Vjetrovito uz većinom umjeren sjeveroistočni vjetar, na Jadranu umjerenu i jaku, u Dalmaciji mjestimice još i olujnu buru. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 6 do 12 Celzijevih stupnjeva, u gorju niža, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za 7. ožujka.

Bura je u subotu u daljnjem slabljenju u odnosu na prethodne dane, no u velikom dijelu Dalmacije i dalje se bilježe olujni udari. U makarskom primorju bura i dalje ima orkanske udare do 130 km/h. Na splitskom području bura je noćas i jutros imala udare do 126 km/h, na dubrovačkom 112 km/h, a na šibenskom 72 km/h.


Bura će zamjetnije slabiti tek sutra, javlja Crometeo.

Elektrolika: Do kraja dana svi će imati struju

Orkanska bura u podvelebitskom Primorju od jutros postupno slabi, sve ekipe su na terenu i popravljaju kvarove, pa u Elektrolici očekuju da će do kraja dana svi dobiti struju.

Od šest sati sve ekipe "Elektrolike" iz Gospića i kooperanata HEP-a nastavili su sanaciju kvarova koje je na dalekovodima i niskonaponskoj mreži tijekom protekla dva dana uzrokovala orkanska bura.

Prema informaciji "Elektrolike" Gospić, do 12 sati u subotu bez struje je na području Ličko-senjske županije bilo još 145 korisnika, i to na području pogona Karlobag i Senj, na širem području Plitvičkih Jezera, Gračaca, Donjeg Lapca, Korenice te Otočca i Brinja.

"Procjenjuje da će do kraja dana svi kvarovi biti otklonjeni i sva naselja u Ličko-senjskoj županiji, u kojoj je zbog snježnog nevremena i orkanske bure bez struje bilo ostalo ukupno 2700 kućanstava, ponovno biti opskrbljena električnom energijom," rekao je za Hinu direktor "Elektrolike" Ernest Petry.

Dubrovački vatrogasci imali pune ruke posla

U Zračnoj luci Dubrovnik jutros je otkazan let za Zagreb, a dubrovački vatrogasci nakon jučerašnjih 25 intervencija koje su se većinom odnosile na ispumpavanje objekata od poplava, intervenirali su u otvaranja stana na gašenju požara ugostiteljskog objekta na Brsaljama, uklanjanju stabala koja su padala na cestu li su prijetila padom na građevine, piše Dubrovniknet.

"Ukupno smo imali 11 intervencija uklanjanja stabala, a  nastavili smo s ispumpavanjem u restauratorskom zavodu te Hotelu Petka gdje je intervencija još uvijek aktivna", javljaju vatrogasci i dodaju da očekuju još intervencija na uklanjanju srušenih stabala.

Pročitajte više