Zbog okršaja sa zaštitarom na Rujanfestu završila na Hitnoj: "Policija mi nije htjela pomoći"

Foto: Rujanfest/Index

UMJESTO da joj noć s petka na subotu ostane u lijepom sjećanju zahvaljujući dobrom provodu na Rujanfestu, 32-godišnja Sandra pamtit će večernji izlazak po bolnom okršaju sa zaštitarima. Sandra tvrdi kako za incident, zbog kojeg je zatražila i Hitnu liječničku pomoć, nije kriva i kako joj se šef zaštitarske službe kasnije ispričao, ali joj nije htio otkriti identitet zaštitara koji ju je napao. Tvrdi kako je za pomoć molila i na Rujanfestu prisutnu policiju, ali joj nisu željeli pomoći. Zagrebačka policija zasad još uvijek nije odgovorila na Indexov upit o incidentu.

Nasilnik u zaštitarskoj odori Sandri je zadao ozljede na predjelu lijevog dijela prsišta i obje nadlaktice. "Izvještaj s Hitne potvrđuje da nije riječ o šali, a uz to imam i više svjedoka koji potvrđuju moju nevinost i da nisam nimalo kriva za takvo ponašanje", ispričala je Sandra za Index.



"Zgrabio me za ruke i svom silom odgurne da dođe do prijateljice, a onda me izbacio van"

"Na Rujanfest smo ušli oko 00:50 sati, malo obišli i poslije 01:30 ušli u Slavonsku kuću gdje smo našli mjesto za sjesti. Kao i svi ostali veselili smo se i tamo se sprijateljili sa svima uokolo (koji mi isto mogu biti svjedoci). Bila sam u društvu prijateljice i prijatelja", prepričava Sandra događaje te večeri.

"Problem je nastao kad se moja prijateljica popela na klupu kao i većina prisutnih u šatoru. Prišla su dvojca zaštitara i rekli da siđe. Ja, koja sam stajala na podu do nje, sam im se obratila ovim riječima: `Sići će dolje i neće se više penjati, pazit ću ja na nju`. Tada prilazi dotični treći zaštitar i pita u čemu je problem. Ja mu ponovim isto, a on me zgrabi za ruke i svom silom odgurne da dođe do prijateljice. Ja ga pitam zašto me gura, a on meni: `Sad ćeš vidjeti`. Stisnuo me i počeo gurati cijelim šatorom da me izbaci van.


Ja sam se od šoka počela kočiti da me ne izbaci, molila ga da me pusti jer me boli, a on ništa. Tada sam pred kraj šatora počela psovati da nek me pusti, a on me samo još jače stisnuo. Prolazeći tada pored policije koja je stajala odmah uz Slavonski šator, molila sam ih da mi pomognu, da nisam ništa kriva, a oni ništa", navodi Sandra.

"Šta oš mala"

"Izbačena sam skroz do glavnog ulaza, a osobne stvari su mi ostale unutar šatora. Sve. Torbica, jakna, mobitel, novčanik... sve", priča Sandra i navodi kako se vratila nazad unutra i tražila glavnog šefa osiguranja, a dok je čekala njega da se pojavi, opet joj je prišao zaštitar koji ju je bio napao: "Prišao mi je opet dotični zaštitar i pitao, citiram: `Šta oš mala?`".

"Kao prvo, niti sam mala, niti balava, imam 32 godine, ozbiljna sam i savjesna mlada žena i nikad ovakvo što u životu nisam doživjela, ovo je takva nepravda koju ja neću samo tako zaboraviti. Zaštitar ne da se nije ponio po kriterijima svog zanata, nego ne zna ni razgovarati, a sumnjam da uopće ima licencu za rad, jer da je prošao obuku za svoj posao znao bi da ne smije primjenjivati silu bez razloga", prepričava Sandra i dodaje:

"Ona dvojca zaštitara sa početka incidenta ne znam gdje su nestali i zašto ovoga nasilnika nisu zaustavili, oni su mi ostali iza leđa nakon što me ovaj počeo gurati. Ime dotičnog ne znam, prepoznala bi ga uživo odmah - ćelav, bahat, cca. 40 godina... I da, duplo veći od mene... Žalosno je što je pun kompleksa i liječi svoju frustraciju na slabijima od sebe, pogotovo ženama. Ne bih ništa rekla da sam ovo zaslužila, ali nisam, nisam uopće kriva za ovo što mi se dogodilo. A da se vratim samo na početak priče - moju frendicu nisu izbacili, a ona je bila na klupi. Naravno, izašla je van sa mojim stvarima sama", ispričala je Sandra.

Šef zaštitarske službe joj se ispričao

Sandra navodi i kako joj se šef zaštitarske službe Guard Security, koja je radila na osiguranju, ispričao zbog ponašanja jednog od djelatnika, ali joj nije htio dati njegove podatke.

"Razgovarala sam odmah te večeri sa šefom dotičnog gospodina i on se ispričao samo u ime firme i rekao kako svugdje ima iznimaka, pa tako i u njihovoj firmi, aludirajući tako na nekorektno ponašanje njegovog djelatnika, s tim da mi nije htio reći njegovo ime da znam tko me ozlijedio nego mi je rekao da zatražim podatke od organizatora, što sam i učinila, ali još nisam dobila odgovor sa traženim. Što s tiče policije, one koja je bila prisutna (pretpostavljam interventna), nisu mi htjeli pomoći kad sam ih molila da maknu ovog sa mene, rekli su da se neće miješati", ispričala je Sandra.

Zagrebačka policija zasad još uvijek nije odgovorila na Indexov upit o incidentu. Čim dostave odgovor, objavit ćemo ga.

Pročitajte više