Žena zbog koje je Bandić opet u Remetincu će javno demantirati Uskokove optužbe?

Foto: Patrik Maček/Pixsell

MILAN BANDIĆ prije dva je dana prvo od suda dobio dopuštenje da obavlja dužnost gradonačelnika, a samo koji sat kasnije opet je strpan u Remetinec zbog sumnje da je pokušao utjecati na svjedoke.

Do medija je u međuvremenu procurilo da je Bandić pokušao utjecati na svjedokinju Vidu Demarin, predsjednicu upravnog vijeća Zagrebačke zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti. Prema optužbama Uskoka, Bandić je pokušao prikazati da je umjetnine koje su pronađene u njegovim nekretninama prije uhićenja darovao udruzi na čijem je čelu Demarin.

U Uskokovom priopćenju stajalo je da Bandić od svjedoka ispitanog u Uskoku "u dva navrata zatražio da promijeni iskaz" kao i da "potpiše dokumente za koje je znao da nisu istiniti".  Tužiteljstvo sumnja da je Bandić tijekom prosinca 2014. i siječnja 2015. kao utemeljitelj i predsjednik Zagrebačke zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti, sačinio i vlastoručno potpisao antidatirani dokument, u kojem je neistinito naveo da se sve slike i skulpture koje su donirane spomenutoj Zakladi pohranjuju i skladište na adresama na kojima su i pronađene tijekom pretraga, iako je znao da navedene umjetnine nisu donirane spomenutoj Zakladi te da Zaklada nije vlasnik istih, već da su njegova imovina.

Kako je večeras objavljeno u RTL Dnevniku, akademkinja Vida Demarin idući će tjedan demantirati Uskokove optužbe. "Kako smo doznali, Vida Demarin, mogla bi javno demantirati Uskok", objavili su.

 

Pročitajte više