Živi zid: Mi smo kao Syriza i nadamo se da će nas narod prepoznati

Foto: Hina

ŽIVI ZID na Facebooku je čestitao grčkoj Syrizi na pobjedi. Zadovoljni su jer je grčki narod odabrao promjene i politiku protiv mjera štednje.

"Živi zid također se bori protiv mjera štednje, a želi i korak više, monetarni suverenitet. Nadamo se da će nas u narednih nekoliko mjeseci naš narod prepoznati kao jedinu pravu opciju", poručuju iz Živog zida.

Na svojoj stranici Živi zid je objavio tekst pod naslovom "Pobjeda Syrize u Grčkoj kao početak kraja lažne ljevice u Europi". Kažu da priča o uspjehu grčke stranke predstavlja paradigmu koja se polako ostvaruje diljem južne Europe.

Oslobođeni lijevog predznaka

"Politika za koju se zalažemo u svojoj osnovi slična je onoj Syrize, ali oslobođena lijevog političkog predznaka, dakle nešto slično Pokretu 5 zvjezdica Beppe Grilla u Italiji koji je na parlamentarnim izborima 2013. dobio 24 posto glasova", piše Živi zid.

Razlog zašto su se odbili svrstati kao lijeva opcija, kažu, leži u tome što egzistencijalni problemi muče građane svih svjetonazora i smatraju da bi prihvaćanjem ideoloških podjela išli na ruku sustavu protiv kojeg se bore.

Pročitajte više