A. Vrdoljak: Protiv domaćeg filma vodi se prava hajka

ANTUN VRDOLJAK, autor filma "Duga mračna noć" danas je izjavio da se u posljednje vrijeme vodi prava hajka protiv domaćeg filma.

Neshvatljiva mi je i nepojmljiva činjenica da protiv hrvatskog filma postoji urota, rekao je Vrdoljak na konferenciji za novinare u pulskom festivalskom centru uoči večerašnjeg prikazivanja njegovoga filma.

"Svake godine se priča i piše protiv Pula film festivala, a tvrdim kako je riječ o jednom od najboljih filmskih festivala u svijetu", ustvrdio je, podsjećajući koliko je poznatih naslova do sada prikazano u Areni.

Do sada u natjecanju za "Zlatnu Arenu" po ocjeni filmskog ocjenjivačkog suda vodi film "Doktor Ludosti" (3,81) redatelja Fadila Hadžića ispred filma "Sto minuta slave" (3,77) Dalibora Matanića, "Slučajna suputnica" (3,65) Srećka Jurdane, "Družba isusova" (3,42) Silvija Petranovića, "Oprosti za kung fu" (3,40) Ognjena Sviličića te filma "Ta divna splitska noć" (3,18) Arsena Antona Ostojića.

Po ocijeni mnogih kritičara i filmskih stručnjaka i Vrdoljakov film "Duga mračna noć" jedan je od glavnih kandidata za osvajanje "Zlatne Arene".

U čast predsjednika ocjenjivačkog suda ovogodišnjeg festivala Branka Lustiga sutra će točno u ponoć u Areni biti prikazan film "Gladijator" čiji je Lustig producent , a za što je 2001. nagrađen Oscarom.

Pročitajte više