Accor u Zagrebu gradi hotel sa 17 katova

FRANCUSKA grupacija Accor, najveći europski lanac hotela i treći po snazi u svijetu, investirat će u gradnju poslovnog hotela do 17 katova u Zagrebu. Novi hotel bi se trebao graditi na Savskoj cesti na mjestu dodira s Novom cestom, području na kojemu se sada nalazi niska i stara gradnja obiteljskih kuća, pekarnice, autoservisa.

Informaciju o dolasku multinacionalnog lanca hotela je za Poslovni dnevnik potvrdio Borislav Hrlec, direktor tvrtke Kirkwood capital, koja je konzultant i posrednik u investiciji Accora u Zagrebu. Hrlec je rekao da je zemljište veličine šest tisuća četvornih metara već je otkupljeno, a s gradnjom bi se trebalo početi po optimističnom planu - za nešto više od godinu dana.

Arhitektonski natječaj će odrediti izgled hotela, a zasad je plan da u prizemlju budu trgovine, na prvom katu bazen i spa, a ostatak će biti namijenjen hotelskom i poslovnom sadržaju. Najgrublje procjene govore da će u gradnju biti potrebno uložiti između 50 i 80 milijuna eura.

Grupacija Accor ima četiri tisuće hotela u 90 zemalja, na pet kontinenata, i zapošljava 160 tisuća radnika. Prošle godine ostvarili su operativnu dobit od 727 milijuna eura prije oporezivanja, a neto profit od 501 milijun eura. Do 2010. lanac planira investirati 2,5 milijarde eura u povećanje kapaciteta svojih hotela za 200 tisuća soba.

Pročitajte više