Actavis potvrdio namjeru objave javne ponude za Plivu

ACTAVIS je priopćenjem potvrdio kako je jučer obavijestio HANFU i Plivu da namjerava izdati ponudu za preuzimanje Plive, koja podrazumijeva preuzimanje svih dionica koje nose glasačko pravo.

U priopćenju islandske kompanije stoji kako su u zadnjih nekoliko mjeseci više puta kontaktirali menadžment Plive s jasnim prijateljskim namjerama te da su još uvijek otvoreni prema postizanju konsenzusa koji ujedno jamči i pokazuje potpunu transparentnost Actavisovih namjera.

Podsjećaju da su, postupajući u dobroj namjeri, na Plivin zahtjev predali visoko konkurentnu ponudu, koja je viša od cijene ponude podržane od strane Plivinog Nadzornog odbora u njihovoj objavi za medije od 27. lipnja 2006.

U Actavisu su izrazili zabrinutost činjenicom da je Plivina Uprava odlučila stati na stranu jednog od ponuđača tijekom razgovora sa zainteresiranim stranama, kao i tijekom analize strateških opcija koje su Plivi stajale na raspolaganju čime, kako smatraju, nije djelovala u najboljem interesu svojih dioničara.

"U skladu s Hrvatskim zakonom, u slučaju da je objavljena namjera javnog preuzimanja kompanije koja kotira na burzi, strana koja kreće u preuzimanje mora na propisani način obavijestiti HANFU o svojim namjerama te zatražiti odobrenje HANFE prije moguće objave javne ponude. Tek tada je Nadzorni odbor, a ne Uprava Plive, pozvan da izrazi svoje meritorno mišljenje o uvjetima ponude, kao i o ponuđenoj cijeni."- stoji u priopćenju.


Zaključuju kako se poslovna strategija kompanije bazira isključivo na proširenje Plivinih djelatnosti baziranih u Zagrebu, zadržavanju i dodatnom jačanju Plivinog brand-a i pružanju novih mogućnosti Plivinim zaposlenicima.

Pročitajte više