adlešić: granica na moru kod prevlake ne smije biti konačno rješenje

HSLS smatra prihvatljivim Protokol o privremenom rješenju graničnog režima na Prevlaci koji se tiče kopna, ali smatra da je onaj dio vezan uz granicu na moru tek korak prema dobro rješenju, izjavila je u Dubrovniku potpredsjednica HSLSa Đurđa Adlešić, komentirajući današnje vraćanje poluotoka Prevlaka pod suverenitet Republike Hrvatske.

´Granica na moru (kod Prevlake) ne smije biti konačno rješenje jer bi Hrvatska, prema međunarodnim zakonima, trebala dobiti puno više´, naglasila je Adlešić na konferenciji za novinare.

HSLS ovo rješenje prihvaća kao privremeno te smatra da se ovakav model ne bi smio primijeniti na Piranski zaljev, rekla je potpredsjednica HSLS-a.

Dodala je da se ´morske granice se ne smiju podcjenjivati i njima se ne smije trgovati´.

Govoreći o odnosima Hrvatske i Europske unije potpredsjednica HSLS-a ocijenila je da su predsjednik Vlade Ivica Račan i vodeća stranaka vladajuće koalicije, SDP, uglavnom energiju utrošili na obračune s drugim strankama u koaliciji, a, kako ocjenjuje, da su je usmjeravali na rješavanje važnih pitanja od državnog značaja, Hrvatska bi sada sigurno bila bliže Europskoj uniji.

Đurđa Adlešić najavila je i mogućnost suradnje HSLS-a sa LS-om.

Pročitajte više