Adlešić: Koalicija HSLS-DC ne može biti u lijevoj koaliciji

POTPREDSJEDNICA HSLS-a Đurđa Adlešić rekla je danas na konferenciji za novinare u Bjelovaru da će koalicijski partneri HSLS i DC danas početi razgovarati o daljnjim koracima, da se "neće nikome nuditi i obećavati", a kako je jedino sigurno da "neće biti u lijevoj koaliciji".

Jučer je predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao da počinje razgovore s eventualnim koalicijskim partnerima, a potvrdio je, među ostalim, da je razgovarao s predsjednicima HSLS-a Draženom Budišom i DC-a Matom Granićem.

Adlešić je izrazila žaljenje zbog loših rezultata HSLS-a i DC-a na izborima i ocijenila da je to znak da se politički centar nije profilirao na izborima. To ostaje kao zadaća, rekla je i izrazila nadu u daljnju uspješnu suradnju dviju stranaka.

Istaknula je da su u koaliciji dviju stranaka zadovoljni načinom na koji je vođena predizborna kampanja te da niskih udaraca nije bilo.

Čestitala je HDZ-u na pobjedi, ali i Ivici Račanu na priznatom porazu, jer smatra da se ponio demokratski.

Zahvalila je svim biračima koji su glasovali za koaliciju HSLS-a i DC-a, posebice onima u Bjelovaru gdje je, kako se čulo, koalicija ostvarila najbolje rezultate te je dodala da ju to ubuduće obvezuje i kao gradonačelnicu i kao saborsku zastupnicu.

Kazala je da je koalicija HSLS-a i DC-a u Bjelovaru i okolici dobila 23,6 posto glasova, dok je HDZ dobio 27,4 posto, a da je u samom Bjelovaru koalicija dobila najviše glasova.


Pročitajte više