Adlešić: Nudili su mojoj sestrični 500 eura za informaciju koja bi me kompromitirala

ĐURĐA ADLEŠIĆ tvrdi da je nepoznata osoba prošlog četvrtka na mobitel nazvala njezinu sestričnu koja je bila u bolnici zbog rizične trudnoće, te joj ponudila 500 eura u zamjenu za informacije o zastupnici, a koje bi ju mogle kompromitirati.

"Ona je kći od sestre moje majke. Moja majka i njezina sestra imaju različita imena, a poznato je da ja nosim prezime svoga oca. Svejedno su uspjeli doći do telefona moje sestrične koja je živjela sa monom dvije godine, a to im je vjerojatno bilo zanimljivo. Takova upućenost u moje rodbinske veze znači da su im morali biti dostupni dokumenti koji nisu na raspolaganju običnim građanima, jer kako su mogli znati da mi je u rodu?", pita se predsjednica HSLS-a, koja kaže da joj je osobito "bljak" što su uznemirivali ženu koja čuva trudnoću.

Na novinarski upit stoji li iza tog poziva možda Ivan Jarnjak, HDZ-ov predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, te njegova stranka, kako je to sinoć navela zastupnica Vesna Škare Ožbolt u emisiji "Otvoreno", Adlešić je rekla da o tome ne želi nagađati.

"Prijavila sam to odmah u petak Ministarstvu unutarnjih poslova, dala im broj telefona s kojeg je taj muškarac zvao i što je rekao. Mislim da je njihov posao da to istraže, jer je još uvijek vjerujem u pravnu državu, tako da nemam namjeru nagađati radi li se tu o tajnim službama, ili tko bi mogao stajati iza tog poziva, znam samo da to ne može biti pravna država", rekla je Adlešić na konferenciji za novinare, koja se bavila izjavama saborskih zastupnica, novinarki, te članica udruga koje vjeruju da ih obavještajne službe tajno prate.

"Zastupnica Milanka Opačić, Vesna Škare Ožbolt i ja nismo prijateljice, niti smo u istim strankama, da bi nam u interesu bilo namjerno izazvati paranoju da nas službe prate. Provjeravali su me i ranije, nazivali biblioteke i ispitivali kradem li knjige, spektakularno otkrili podatke moje biografije koja je bila dostupna javnosti zadnjih 12 godina, ali kada mi je sestrična rekla što joj se dogodilo, prekipjelo mi je. I mislim da je nedopustivo nazivati paranoičnim ove žene koje su istupile i rekla da sumnjaju da ih prate, nego mislim da je vrijeme da ih se počne shvaćati ozbiljno", rekla je Adlešić, te upitala, da ako se to može raditi zastupnicama, kako se ostali građani mogu zaštititi od kršenja njihovih ljudskih prava.

Predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Željko Sačić, koji je također sudjelovao na konferenciji, smatrada iza provjera stoje privatni interesi, koji koriste službe kako bi se dokopali informacija koje im mogu dobro doći u predizbornoj kampanji.

A.B.

Pročitajte više