Adlešič šokirana, Čačić i Darinko Kosor nisu ni iznenađeni

"DOZNALA sam to u Saboru. Malo sam listala portale i mogu reći da sam šokirana", bila je prva reakcije Đurđe Adlešič u Saboru kada su je novinari upitali za "slučaj Čehok". Adlešič kaže da joj je bio šok kada je o Čehoku "čitala po portalima" i kada je vidjela da je zahtjev sitigao u Sabor. 

"Bit će puno jasnije kada institucije odrade svoj dio posla", rekla je Adlešič dodajući da će u Saboru glasati da se Čehoku skine saborski imunitet. Kako kaže Adlešič to će biti dobro kako bi se što prije sve otkrilo. Adlešič kaže da Čehok nije davao znakove da bi se ovo moglo dogoditi.

"S njim je sve bilo u najboljem mogućem redu", rekla je Adlešič dodajući da ga je zadnji put vidjela kod glasovanja u Saboru.

Čačić: Ništa šokantno ni iznenađujuće

Za Radimira Čačića čelnika HNS-a ovakav razvoj događaja je nešto što se zapravo očekivalo.

"Upozoravali smo na rad gradonačelnika Čehoka već duže vrijeme te govorili kako rad te gradske vlasti nije transparentan. Tako da za mene ovo što se danas događa nikako nije iznenađenje", rekao je Čačić za Index dodajući kako su na posljednjim ovotjednim lokalnim izborima i građani  prepoznali što se zapravo događa. Tako je HNS dobio 44 posto, SDP 23 posto, a nekada jak i moćan HSLS tek 9 posto.

"I građani su to prepoznali, a čini se i očekivali", rekao je Čačić.

Na upit Indexa da komentira izjavu Adlešič koja kaže da je bila šokirana kada je o Čehoku pročitala "po portalima", Čačić je kratko rekao.


"Ja nisam. Ni šokiran ni izneđen", zaključio je Čačić.

Kosor: Moglo se pročitati da će se ovo dogoditi 

Darinko Kosor čelnik HSLS-a stranke u kojoj je bio Čehok kaže kako nije ni najmanje šokiran i iznenađen razvojem događaja.

"O ovom scenariju mediji pišu već duže vrijeme tako da ne mogu reći da sam iznenađen", kaže Kosor za Index  dodajući kako se s Čehokom nije "čuo ni vidio" od vremena kada je ovaj s Adlešič istupio iz te stranke. Kosor dodaje za Index kako bi bilo dobro vidjeti što kažu u HDZ-u Čehokovim sadašnjim koalicijskim partnerima.

"Na ljudskoj razini moram reći da mi nikada nije drago vidjeti ovako nešto kao i da sud mora dokazati njegovu krivicu. No isto tako, ovako nešto se na kraju krajeva i očekivalo", rekao je Kosor na kraju. 

Župan Štromar: Upozovarali smo na Čehoka već godinama

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar u izjavi za Index kaže kako ova vijest se nikako ne može svrstati kao "iznenađujuća".

"Puno se toga događalo u posljednje dvije godine i puno je toga izašlo da bi sada bili iznenađeni", rekao je Štromar za Index dodajući kako je on osobno kao i vijećnici HNS-a u Varaždinu upozoravali na činjenicu kako se u Gradu Varaždinu ne vlada na transparentan način.

"Ukazivali smo na to, pa nas ovakav način događaja ni najmanje ne iznenađuje", rekao je Štromar.  

Pročitajte više